Care este ora exactă la care ar trebui să mergi la culcare ca să te trezești odihnit

Care este ora exactă la care ar trebui să mergi la culcare ca să te trezești odihnit
Specialiștii au descoperit că odihna nu apare în funcție de orele de somn, ci mai degrabă în funcție de ciclul de somn în care te afli.
Potrivit unui studiu realizat de site-ul Hillarys (magazin dedicat decorațiunilor interioare), se pare că numărul de ore pe care le doarme o persoană sunt mai puțin importante. Deși s-ar putea să te gândești că, cu cât petreci mai mult timp în pat, cu atât vei avea un somn mai bun, se pare că, de fapt, este mult mai mult decât atât, informează Can Can.
Visul multor oameni a devenit realiate și se pot bucura de un somn odihnitor cu ajutorul unui calculator de somn.
Potrivit calculatorului minune, se pare că totul ține mai degrabă de ciclurile de somn decât de obținerea mai multor ore de somn. Dacă te trezești la momentul nepotrivit în timpul unui ciclu de somn, te vei trezi mai obosit, chiar dacă ai dormit mai mult timp. Prin urmare, iată câteva exemple:
Trebuie să vă asigurați că sunteți treaz și că vă ridicați din pat la 7 dimineața? Atunci trebuie să vă culcați fie la ora 21.46, fie la 23.16.
De menționat este că acest calculator minune ia în calcul media de 14 minute necesare pentru ca oamenii să adoarmă în mod normal, așa că trebuie neapărat să fiți în pat la ora calculată.
Pentru a fi în picioare la ora 6 dimineața, trebuie să vă culcați la ora 20:46, 22:16 sau chiar 23:46. Există soluție și pentru cei mai activi pe timpul nopții și o variantă ar fi la 1:16 dimineața.
Ce ziceți de 8 dimineața? Iată la ce ora trebuie să te vă culcați pentru a vă trezi la ora 8 dimineața: 22:46, 12:16, 1:46 sau 3:16
Un ciclu de somn durează între 90 și 110 minute, timp în care trecem prin 5 stadii de somn – 4 stadii de somn cu mișcări oculare non-rapide (NREM) și un stadiu de somn cu mișcări oculare rapide (REM).
Stadiul 1 de somn este cel în care trecem cu ușurință de la stadiul de veghe la cel de somn și putem fi treziti de cel mai mic zgomot. Trecem de la un somn ușor în stadiul 1 la un somn foarte profund în stadiul 4. Este dificil să trezești pe cineva în stadiul 4 al unui ciclu de somn, motiv pentru care s-ar putea să te simți mai amețit dacă te trezești în timpul acestui stadiu.
Al cincilea stadiu, somnul REM, este cel în care au loc cele mai multe vise.