Drumul de la '' multumesc doamnei Seuleau '' la '' băi Monicoo , ai grija ce vorbesti ''

Drumul de la '' multumesc doamnei Seuleau '' la '' băi Monicoo , ai grija ce vorbesti ''

Drumul de la '' multumesc doamnei Seuleau '' la '' băi Monicoo , ai grija ce vorbesti '' este drumul ipocriziei la opozitie la putere . Intr-o postare din 20 august 2020 , Dorel Mituletu , candidat la functia de primar anunta cu multa sonoritate , ca doamna Monica Seuleanu a acceptat sa se alature echipei sale , considerand acest lucru o lovitura de imagine . 

'' Doamna Șeuleanu Monica este unul dintre cele mai performante cadre didactice de pe raza municipiului Calafat, elevii dânsei calificându-se în fazele superioare și obținând diferite premii la concursurile școlare. Acesta este încă un exemplu de profesionist pe care l-am adus în echipa mea, așa cum v-am promis.'' spunea Dorel in 2020 , atunci cand dorea sa castige voturile prezentand o lista de intelectuali . 

''Împreună cu Monica Șeuleanu, dar și cu ceilalți consilieri locali, vom lua cele mai bune decizii pentru învățământul școlar și nu numai, iar o mare parte din resursele financiare ale bugetului local, vor fi îndreptate către unitățile școlare de pe raza Calafatului, pentru dotarea și modernizarea acestora.'' promitea atunci Dorel Mituletu in goana dupa voturi .

Doi ani mai tarziu , Dorel uita sa repare acoperisul scolii cu gandul la purcoiul de bani reprezentat de achizitia fara licitatie de raftuir , pavele , banci sau borduri in valoare de miliarde . Doi ani in care sumele alocate de consiliul local au fost mereu bloacate de primar care refuza sa faca investitiile de la scoli , spital sau apa si canalizare , preferand doar lucrari de imagine . Oameni din partidul domnului primar , sustin chiar ca nu se rezolva prioritatile votate de catre consilieri pentru ca s-ar fura mai mult de la rafturi , bancute , etc . 

In doi ani de zile toti oamenii de valoare , toti intelectualii care se aflau in echipa PNL si pe care Dorel ii folosea in sedinte fotografice , pentru a lua voturile oamenilor , l-au parasit scarbiti de atitudinea primarului .

Satula de minciunile acestuia , doamna Monica Seuleanu i-a spus primarului , pe buna dreptate : '' inseamna ca ne-a mintit domnul primar '' , referindu-se la subiectul acoperisului de la Scoala Constantin Gerota . Constatatea doamnei Seuleanu ,  venea dupa zeci de asemnea episoade , generate de minciunile primarului , la care asistase si preferase sa inghita in sec .

Epocala replica '' Bai Monicoo , ai grija ce vorbesti '' expulzata cu un ton amenintator din gatlejul primarului , pare o expresie rupta dintr-un discurs adresat la Moscova sau Teheran unuia care este acuzat , intr-un stat totalitar , de faptul ca a avut curajul sa se ridice impotriva sistemului . Pare insa mult mai mult , frustrarea elevului , care in permanenta a avut note foarte proaste la scoala , impotriva intelectualului pe care nu a putut niciodata sa-l depaseasca . In cazul de fata , Dorel Mituletu este elevul care a vut note foarte proaste la scoala , care a facut facultatea la 50 de ani la Spiru Haret , pe banii primariei , iar intelectualul este bineinteles doamna Seuleanu .