UE propune raționalizarea forțată: Reducerea de la distanță a energiei furnizate, prin contoarele inteligente

UE propune raționalizarea forțată: Reducerea de la distanță a energiei furnizate, prin contoarele inteligente
”Când Europa hotărăște, curentul scade și electrocasnicele nu mai funcționează”
Economii forțate cu ajutorul contoarelor inteligente instalate în majoritatea locuințelor pentru a face posibilă reducerea de la distanță a energiei furnizate - asta și-ar propune UE.
Din proiectele de plan ale Uniunii Europene, pentru raționalizarea energiei electrice și gazelor, reiese propunerea de a reduce de la distanță puterea contoarelor din locuințele particulare, automat și fără intervenția utilizatorului, grație ”contoarelor inteligente” instalate în locuințe.
Acest lucru este posibil prin așa-numitele contoare de energie de ”contorizare inteligentă” de a doua generație instalate în majoritatea locuințelor, care – după cum se explică într-un slide tehnic al Arera – permit ”activarea, dezactivarea și schimbările de putere” de la distanță, scrie Europa Today.
Acesta este, evident, răspunsul la cel mai rău scenariu, dar la care UE sugerează statelor membre să se gândească pentru a evita colapsul rețelei energetice. Raționalizarea de la distanță a energiei electrice (cu economisirea în consecință a gazului prețios pe care îl folosesc centralele electrice) este deja permisă de tehnologia în uz, iar acum a fost pusă pe hârtie într-un proiect al Uniunii Europene ca posibilă măsură pentru economisirea de energie.
Proiectul prezentat de către mass-media prevede o ”raționalizare ascunsă” a proviziilor în timpul orelor de vârf: contorul din casele noastre, acum setat la 3,3 kilowați-oră, ar putea, prin urmare, să fie redus în putere - între orele 8 și 19 - împiedicând funcționarea mai multor aparate electrocasnice în același timp.
Pe scurt: dacă continuăm să fim lacomi de electricitate aprinzând luminile casei, televizorul și mașina de spălat rufe, poate în timp ce mașina de spălat vase curăță vasele, limitatorul de contor ar putea sări rezultând o reducere de la distanță a consumului.