Arafat a luat-o razna. Vrea PCR si pentru vaccinatii care intra in tara din strainatate

Arafat a luat-o razna. Vrea PCR si pentru vaccinatii care intra in tara din strainatate
O mai mare masura antivaccinista nu s-a mai pomenit. De ce sa se mai vaccineze cetatenii daca oricum trebuie sa faca testul si, eventual, sa petreaca o perioada de carantina chiar daca sunt vaccinati? Noroc cu noul ministru al sanatatii care s-a opus propunerii.
Raed Arafat a cerut ca, începând de duminică, toate persoanele care intră în țară să prezinte un test PCR negativ.Șeful DSU a cerut în ședința de guvern ca, începând de duminică, 5 decembrie, toate persoanele care intră în România, indiferent că sunt vaccinate, nevaccinate, chiar și cu schemă completă, să prezinte un test REAL TIME PCR negativ. Propunerea a stârnit tensiuni însă în ședința de guvern. Spiritele s-au aprins foarte repede între Raed Arafat, Sorin Grindeanu și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Sorin Grindeanu și Alexandru Rafila s-au opus vehement acestei măsuri, susținând că s-ar crea o adevărată nebunie, un haos de nedescris.
S-a ajuns însă și la o concluzie. Ministerul Sănătății și nu Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, ar trebui să gândească sistemul de măsuri pentru perioada sărbătorilor de iarnă.