Fostul viceprimar de la Poiana Mare si seful de post de la Seaca de Camp arestati pentru pentru vaccinările ”la chiuvetă”

Fostul viceprimar de la Poiana Mare si seful de post de la Seaca de Camp arestati pentru pentru vaccinările ”la chiuvetă”

Șeful Postului de Poliție de la Seaca de Câmp, și fostul viceprimar al localității Poiana Mare, Cristian Ologu (foto cover), sunt doi dintre cei cinci bărbați reținuți de polițiști în urma perchezițiilor derulate miercuri dimineața în mai multe localități din Dolj, într-un dosar privind comiterea infractiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic, în legătură cu vaccinări fictive. Medicul de familie arestat se numeste Dohangie Camelia Cristina, 

Polițistul, Ovidiu Florin Mitroi, este polițist la Seaca de Câmp. Ce au în comun cei trei? Atât Elencu, cât și Ologu au fost cercetați în dosare deschise de Secția 10 Poliție Rurală Poiana Mare, de care aparține postul de la Seaca. Tot prim-procurorul care se ocupă de cazul vaccinărilor fictive a instrumentat și dosarul cu țigaretele de contrabandă al fostului viceprimar Cristian Ologu. 

În sarcina polițistului Mitri, în spețacertificatelor verzi, au fost reținute 11 fapte materiale. Dosarul acestuia a rămas în pronunțare.

În cazul celorlalți suspecți, se pare că dosarul a fost inițiat de DIICOT. 

Surse din cadrul anchetei susțin că cei șase ar putea fi încadrați la grup infracțional, ceea ce înseamnă pedepse mai mari în cazul unei condamnări. În dosar, aceștia sunt suspecți de comiterea infractiunilor de înșelăciune, complicitate la înşelăciune, fals informatic și instigare la fals informatic. Mecanismul de lucru era simplu. Unul dintre cei cinci aduna documentele celor interesați să aibă certificat verde fără însă a se vaccina, iar soția lui Elencu Dan le introducea în sistem. Nicio persoană nu mergea personal să se vaccineze. De subliniat că în acest dosar nu este menționată infracțiunea de dare și luare de mită. Surse ale Ziarului de Craiova, spun că beneficiarii certificatelor de vaccinare ar fi persoane din anturajul celor mai sus menționați.

Ziarul de Craiova a solicitat un punct de vedere legat de faptul că printre suspecți se numără și un angajat al IPJ Dolj. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, conducerea IPJ Dolj a dispus punerea la dispoziție a polițistului pe perioada cercetărilor. 

”La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județeului Dolj nu se tolerează fapte care pot aduce atingere onoarei și probității profesionale”, au mai declarat, pentru Ziarul de Craiova, reprezentanții IPJ Dolj.