INTERVIU | Răzvan Mărgelu, primarul comunei Moțăței: „Schimbarea imaginii localității a fost o reală provocare și vom lucra la acest capitol și în viitorul mandat”
Răzvan Mărgelu, primarul comunei Moțăței din județul Dolj, este mulțumit de faptul că, în mandatul ce se va încheia curând, a reușit să schimbe în bine imaginea localității. Acest obiectiv a fost o reală provocare, dar toate eforturile au meritat, spune edilul. Pentru viitorul mandat, Răzvan Mărgelu are planuri ambițioase și va continua ritmul schimbării comunei.
Reporter: Domnule primar, ne aflăm în punctul în care veți pune punct mandatului 2020-2024 și vă veți pregăti pentru alți patru ani. Cum a fost mandatul ce stă să se încheie?
Răzvan Mărgelu, primarul comunei Moțăței: Activitatea desfășurată în cei patru ani a fost una laborioasă. A presupus multă muncă, dar și multe realizări pe care le-am atins împreună cu membrii consilului local și aparatul de specialitate al primarului.
Rep.: Cea mai mare provocare din mandatul ce se va încheia curând?
R.M.: Schimbarea imaginii localității a fost o reală provocare. Am reușit să facem acest lucru prin implementarea de proiecte în toate sferele de activitate, de la învățământ, cultură, sport, până la administrație și infrastructură. Cu ajutorul administrației județene s-a modernizat 561 A, care a schimbat în totalitate aspectul localității noastre prin construirea de trotuare, poduri, parcări, treceri de pietoni moderne, rigole de scurgere a apei, stații de autobuz.
Rep.: Regrete? Poate nereușite?
R.M.: Ca de fiecare dată, când sunt multe provocări, sunt și nereușite. Îmi pare rău că nu am putut realiza, până la această dată, alimentarea cu apă și canalizare în satele Moțăței Gară și Dobridor, obiective pentru care avem întocmite studii de fezabilitate și proiecte tehnice, dar lipsa banilor și alte cauze obiective ne-au făcut să batem pasul pe loc. Sper ca toate acestea să le realizăm în perioada imediat următoare, în cel mai scurt timp.
Rep.: Cum colaborați cu membrii Consiliului Local Moțăței?
R.M.: Colaborarea cu cei din consiliul local a fost în general bună. Cu toate ca nu am avut majoritate politică în CL, consilierii au răspuns pozitiv la propunerile mele, având în vedere și faptul că majoritatea lor a fost pentru investiții cu fonduri europene și guvernamentale, investiții benefice și necesare pentru comunitatea noastră.
Rep.: Ce v-ați propus pentru următorii patru ani?
R.M: Ne propunem să finalizăm proiectele pe care le avem în lucru și să începem alte proiecte. În privința utilităților, vom implementa prioectul privind sistemul de apă și canalizare în Moțăței Gară și Dobridor. În Moțăței Sat, vom face racordurile la apă și canalizare. Ne-am propus și investiții în unitățile de învățământ, urmând să modernizăm Grădinița Nr. 2 și Grădinița Nr. 3. La Grădinița Dobridor și la Școala Moțăței Gară vom amenaja câte un loc de joacă pentru cei mici. De asemenea, vom reabilita și moderniza Școala Nr.2. Avem în plan și reabilitare/modernizare cămin cultural. Vom amenaja și un parc unde locuitorii să petreacă timpul iber. Iluminatul stradal, modernizarea drumurilor de interes local, modernizarea și dotarea dispensarului medical uman, construirea unor locuințe sociale, finalizare asfaltării în cele trei sate ale comunei și reabilitarea, modernizarea și dotarea sediului primăriei, toate acestea sunt prinse în planul meu de dezvoltare a comunei pentru următorii patru ani.