Alina Tănăsescu , deputat: PSD spune STOP violenței împotriva femeilor !

Alina Tănăsescu , deputat: PSD spune STOP violenței împotriva femeilor !
❗La fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței domestice.
❗66% dintre actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor.
❗80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete.
Pentru a veni în sprijinul victimelor am decis demararea campaniei STOP violenței împotriva femeilor! Nicio persoană abuzată nu trebuie să treacă singură prin această traumă, ci poate fi îndrumată, consiliată, sprijinită, sunând la telverde 0800 500 333.
???????????????? ???????????? ???????????? este numărul care poate salva vieți!
PSD a fost și rămâne cel mai ferm și necondiționat adept al protejării și sprijinirii femeilor și al celor vulnerabili. A dovedit-o prin multe acțiuni și decizii, inclusiv de ordin legislativ, iar astăzi în plenul Parlamentului a lansat o nouă campanie! STOP violenței împotriva femeilor! Și pentru a evidenția determinarea sa politică în acest sens, premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD s-a manifestat explicit și a ținut să promoveze personal numărul de telefon la care se orice victimă poate apela pentru ajutor.
o PSD cheamă la solidaritate pentru ca împreună să eliminăm violența asupra femeilor și violența domestică! 
o Orice femeie, orice copil, orice persoană abuzată trebuie să știe că NU este singură, că are unde să găsească sprijin!
o La numărul de telefon gratuit 0800 500 333 oricine poate suna oricând pentru îndrumări, consiliere ori sprijin,  în funcție de nevoile și situația în care se  află. 
o O astfel de campanie se impune dat fiind că în primele 10 luni ale anului 2023, numărul faptelor penale în domeniul violenței domestice a crescut cu 4,85%, față de primele 10 luni ale anului 2022. 
o la fiecare 12 minute, o persoană este victimă a violenței.
o 66% din actele de violență sesizate sunt îndreptate împotriva femeilor.
o 80% dintre copiii abuzați sexual sunt fete.