Deputata Alina Tănăsescu: Prin PNRR, avem oportunitatea unică de a schimba România și de a crea o economie modernă, sustenabilă și prosperă.

Deputata Alina Tănăsescu: Prin PNRR, avem oportunitatea unică de a  schimba România și de a crea o economie modernă, sustenabilă și prosperă.

Deputatul Alina  Tănăsescu susține că prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), avem oportunitatea unică de a aduce schimbarea în România și de a transforma țara noastră într-o economie modernă, sustenabilă și prosperă. PNRR reprezintă o investiție masivă în infrastructură, inovare, educație, sănătate și protecția mediului, care va avea un impact semnificativ asupra vieții noastre și a generațiilor viitoare.

Unul dintre primele pași pentru a schimba România prin PNRR este asigurarea unei bune implementări a proiectelor propuse. Este esențial să existe o coordonare eficientă între toate părțile implicate, astfel încât fondurile să fie folosite în mod eficient și transparent. Monitorizarea și evaluarea constantă a progresului vor asigura că obiectivele sunt atinse și că fiecare euro cheltuit aduce beneficii semnificative.

Un alt aspect important este focalizarea pe proiecte care să sprijine tranziția României către o economie verde și durabilă. Investițiile în energii regenerabile, transportul public, eficiența energetică a clădirilor și protecția mediului vor ajuta la reducerea impactului asupra mediului și la îmbunătățirea calității vieții noastre.

De asemenea, trebuie să ne asigurăm că fondurile PNRR sunt folosite pentru a sprijini inovarea și dezvoltarea tehnologică. Investițiile în cercetare, dezvoltare și tehnologie vor aduce avantaje competitive pentru economia noastră și vor crea noi oportunități de afaceri și locuri de muncă.

Un alt aspect crucial este investiția în educație și formare profesională. Îmbunătățirea sistemului de învățământ și sprijinirea tinerilor în dezvoltarea abilităților necesare pentru piața muncii moderne vor contribui la creșterea economiei și a nivelului de trai.

De asemenea, PNRR ne oferă oportunitatea de a îmbunătăți infrastructura de sănătate și de a sprijini sistemul de sănătate să facă față mai bine la situații de criză, cum ar fi pandemia COVID-19.

Schimbarea României prin PNRR depinde de implicarea activă a tuturor părților interesate - guvernul, sectorul privat, organizațiile neguvernamentale și cetățenii. Trebuie să lucrăm împreună pentru a ne asigura că fiecare investiție aduce beneficii reale pentru toți cetățenii noștri și pentru viitorul țării noastre.