Finantele trec de la consumatorul si teparul Citu la insolventul Vilceanu

Finantele trec de la consumatorul si teparul Citu la insolventul Vilceanu

Dupa o ceremonie de doar trei minute, Dan Vilceanu a fost uns ministru al finantelor din Romania. Presedintele Klaus Iohannis nu a tinut niciun discurs la investire si nici macar nu a dat mana cu noul si cel mai important ministru al guvernului sau! Ceea ce spune multe despre relatia presedinte-guvern in privinta acestei nominalizari!

Firma unde Dan Vîlceanu este acționar cu 65%, Rominex Mining Engineering SA este în insolvență. Societatea avea, la 30 iunie 2021, datorii la bugetul de stat în valoare de 398.867 de lei. Economistul Dan Vîlceanu (42 de ani), propunerea premierului pentru Ministerul Finanţelor, și-a început cariera politică la PSD, fiind președinte al tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009. A trecut apoi la PDL Gorj, unde a avut funcția de secretar executiv în perioada 2011-2012 și pe urmă președinte al PDL Gorj între 2013 și 2015. Odată cu fuziunea cu PNL, Vîlceanu a rămas la șefia filialei liberale până acum.

Vîlceanu a devenit noul ministru al Finanțelor în cadrul unei ceremonii de învestire de astăzi, la Palatul Cotroceni. La evenimentul de la ora 17:30 au mai participat președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, președintele Senatului, Anca Dragu, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus Vîlceanu, în timpul jurământului. Președintele Klaus Iohannis nu a susținut vreun discurs în legătură cu numirea lui Vîlceanu la Finanțe.