Accident MORTAL la Calafat. Un șofer bulgar a decedat, altul a ajuns la spital in stare grava

Accident MORTAL la Calafat. Un șofer bulgar a decedat, altul a ajuns la spital in stare grava

Un șofer bulgar, în vârstă de 39 de ani, a decedat, noaptea trecută, în urma impactului dintre o autoplatformă și un autocar, evenimentul rutier având loc în satul Basarabi-Calafat, județul Dolj. 

Potrivit IPJ Dolj, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoplatformă ce tracta o platformă pe care se aflau două autoturisme, condus de un bărbat de 39 de ani, cetăţean bulgar, pe DN 56, pe raza Municipiului Calafat, sat Basarabi, din direcția Maglavit către Calafat, a intrat în coliziune cu un autocar condus din sens opus, de un bărbat de 49 de ani, cetăţean turc, care, în urma impactului, s-a răsturnat într-un şanţ.

„În urma evenimentului rutier, din păcate, bărbatul de 39 de ani, conducătorul autoplatformei, a decedat. De asemenea, un bărbat de 38 de ani, cetăţean turc, pasager în autocar, a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind conştient şi cooperant”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

Totodată, a fost dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru stabilirea cauzei decesului.