Calafat - orasul care traieste din banii pensionarilor si bugetarilor !

Calafat - orasul care traieste din banii pensionarilor si bugetarilor !

De peste 30 de ani , parca facem totul la Calafat ca sa distrugem toata initiativa privata . Nu reusim sa atragem investitori si nici nu reusim sa ii ajutam pe cei locali sa se dezvolte .

Ne-am invatat sa traim din pensiile bunicilor si salariile bugetarilor . Toata economia privata , atat cat exista , traieste din asta . Probabil nu o sa mai existe multa vreme , daca tinem cont de hypermarketurile care se vor deschide in urmatorii ani si care vor trimite in faliment , mai toate afacerile locale . Desi suntem intr-o perioada in care exista un adevarat boom al extinderii operatiunilor unor mari companii , catre orasele mai mici , noi nu suntem capabili sa atragem nici un astfel de investitie . In tot acest timp tinerii aleg sa plece in strainatate, sau in alte orase mai dezvoltate din Romania . Despre studenti , nici nu mai poate fi vorba sa se intoarca , lipsindu-ne de forta de munca cea mai calificata . 

Primaria Calafat este tot in anii '90 , fiind la capitolul floricele , bancute , stalpi ornamentali si alte nimicuri cumparate pe bani multi si fara licitatie . Daca la Bailesti se implementeaza proiectul de smart city , la Calafat suntem tot in evul mediu al administratiei publice . 

Pensiile si salariile bugetarilor  se vor imputina in curand . Pensiile in mod natural , iar salariile prin intrarea in Schengen si implementarea PNRR , iar oamenii acestia vor pleca sa munceasca in alta parte pentru ca nu vor gasi o alternativa in orasul nostru . Odata cu acestea va dispare si bruma de intreprinzatori privati ai orasului . Odata cu acestia vor scadea veniturile la bugetul local , ceea ce va insemna servicii medicale mai proaste , invatamnt de o calitate mai slaba , lucruri care va duce la un si mai mare exod al populatiei .

Orasul moare iar primaria cheltuie banii pe pavele , bancute , floricele ,stalpi ornamentale si alte prostii electorale .