Laura Vicol vrea Consiliu Economic-Consultativ: Românii se simt abandonați și DOARE. Statul nu a reuşit să asigure plasă de siguranţă pentru cetăţeni

Laura Vicol vrea Consiliu Economic-Consultativ: Românii se simt abandonați și DOARE. Statul nu a reuşit să asigure plasă de siguranţă pentru cetăţeni
Laura Vicol, deputat PSD, îşi doreşte să creeze un consiliu economic-consultativ în care să aducă doar oameni cu expertiză îndeosebi pe domeniul economic. Aceasta consideră că România are nevoie de o plasă de siguranţă pentru cetăţeni, iar forul pe care îl propune pentru înfiinţare ar putea prelua multe dintre problemele urgente pe zona socio-economică şi ar avea capacitatea să vină şi cu acele soluţii pe care alţii nu le-au găsit până acum.
Înfiinţarea unui consiliu economic-consultativ la nivel ministerial este propunerea îndrăzneaţă a deputatului PSD, Laura Vicol, care şi-a exprimat public, în emisiunea DCNews realizată de Bogdan Chirieac, dezamăgirea faţă de felul cum unele situaţii de criză au fost gestionate.
"O să mă sfătuiesc şi cu cei din comisie să văd cum am putea propune aşa ceva. Îmi doresc foarte mult să reuşesc să adun minimum 10 - 15 persoane aplicate, în primul rând, pe domeniul economic. Pentru că aici avem o problemă. Din acest consiliu, e de dorit să facă parte oameni de afaceri cu expertiză care pot veni cu soluţii, dar şi profesori. Avem oameni foarte buni în minister. Şi ministrul Budăi şi dl. Rafila sunt doi oameni care în situaţii de criză au obţinut rezultate." este de părere deputata.
Laura Vicol a mărturisit că are o slăbiciune pentru copii şi pensionari. "Le consider categoriile cele mai vulnerabile şi mai nebăgate în seamă. Mi se pare incredibil de trist, de urât şi de dureros să consideri permanent pensionarii ca generaţie de sacrificiu. Pensionarii nu sunt asistaţi social, sunt oameni care au muncit o viaţă. La noi, să fii pensionar presupune să duci o luptă permanentă pentru supravieţuire şi nu este în regulă. Când m-am gândit la acel consiliu nu m-am gândit numai la oameni de 20-30 de ani ca propuneri."
Aceasta crede că românii se simt nedeptăţiţi şi ignoraţi atunci când vine vorba de decizii politice care să le facă viaţa mai uşoară şi să le respecte drepturile: "Românii se simt abandonaţi. Aş zice mai degrabă abandonaţi decât insultaţi. Pentru că insulta e o vorbă pe care o arunci şi peste câteva minute poate o uiţi. Dar abandonul doare. Statul încă nu a reuşit să asigure acea plasă de siguranţă pentru cetăţeni. În România ne-am dus morţii la groapă în saci, s-au închis foarte multe societăţi comerciale şi au falimentat afaceri. Este nevoie să se creeze soluţii pentru ca românul să se simtă în siguranţă."
"Oameni dedicaţi, în primul rând, care să înţeleagă programul, pentru că nu va fi unul de la 9 la 15, şi care să ştie că va fi nevoie de multă muncă pentru a găsi soluţii în mod rapid şi aplicat. De vorbe ne-am săturat cu toţii. Mircea Coşea ar putea face parte din acest consiliu, e un om foarte deştept şi asumat. Îmi place la domnul profesor Coşea că e foarte pozitiv. În orice situaţie, vede partea plină a paharului." a mai spus Laura Vicol.