S-a ajuns si la asta ! Prima adopție în România de către un cuplu gay ! Sunteti de acord ?

S-a ajuns si la asta ! Prima adopție în România de către un cuplu gay  ! Sunteti de acord ?

A fost finalizată prima adopție a unui copil de către un cuplu de gay din România, a anunţat Vișinel Bălan, președinte Consiliului Tinerilor Instituționalizați pe pagina sa de Facebook.„Prima adopție gay din Romania. Felicit tânărul/ persoana care a avut curajul să facă acest pas, de a salva un copil abandonat din chinurile orfelinatului. Felicit curajul Direcției pentru Protectia Copilului pentru că a ales să respecte legea. Asta înseamnă profesioniști. Felicitări. În România, anual, aproximativ 9.000 de copii sunt abandonați în orfelinatele groazei”, susține Vișinel Bălan conform Gazetei Românești de la Roma.

Acesta a precizat că nu este pentru prima dată când o persoană cu orientări sexuale din zona LGBT adoptă un copil în România, dar este o premieră “asumarea orientării sexuale a părintelui adoptator”.

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizați susține că persoana care a avut acest curaj este profesor universitar. În plus, Vișinel Bălan afirmă că, în România orice persoană are dreptul să adopte indiferent de orientarea sexuală, legea adopțiilor neîngrădind acest drept cetățenilor care fac parte din comunitatea LGBT.

“Argumentul principal al lor a fost clar, legea nu prevede că persoana care își asumă identitatea ca fiind gay nu poate adopta. Nu scrie așa ceva în lege, motiv pentru care toată lumea are dreptul la adopție, are dreptul să fie părinte adoptator. Tu te duci, depui actele pentru a deveni părinte adoptator, îți asumi sau nu (orientarea sexuală n.r.), depinde de tine, și intri în procesul de adopție, ceea ce s-a întâmplat și în procesul acestui tânăr. Ești eligibil atâta timp cât ai un job bun, ai condiții și toate cele, cu atât mai mult când vrei să adopți un copil greu adoptabil”, a spus Bălan, care este și angajat al Ministerului Tineretului și Sportului.