Doar vaccinatii mai pot intra in restaurant! Chiar daca ai test negativ, nu mai ai voie sa mergi la carciuma

Doar vaccinatii mai pot intra in restaurant! Chiar daca ai test negativ, nu mai ai voie sa mergi la carciuma
Doar persoanele vaccinate sau cele vindecate de COVID au voie la restaurant, nunți, botezuri sau cinematograf, după ce Guvernul a adoptat, sâmbătă, propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).
Astfel, în localitățile în care incidența depășește 6 la mia de locuitori, sunt permise nunţile și botezurile doar persoanelor vaccinate sau celor vindecate de COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Calafat nu este departe de acest prag, astazi inregistrandu-se o incidenta de 4,93 la mie.
În restaurante, baruri, cinematografe și instituţii de spectacole se permite accesul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu purtarea măștii de protecție, între orele 5.00 - 24.00.
De asemenea, spune Arafat, în zonele carantinate, persoanele vaccinate pot ieși din casă și în perioadele de interdicție.
Practic, au fost scoase testele rapide și cele PCR.
Șeful DSU, Raed Arafat, spune că persoanele testate pot să se infecteze și pot ajunge la Terapie intensivă.
Noi restricţii au fost aprobate, sâmbătă, în forma trimisă de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).
E vorba de restricţii mai dure pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu vor mai putea ieşi pe stradă pe timpul nopţii şi nici nu vor mai avea acces în baruri, restaurante, cafenele.
De asemenea, în localităţile unde rata de infectare este de peste şase la mie, masca de protecţie se va purta pe stradă.