In sfârșit , Rastul are un primar gospodar si cinstit

In sfârșit , Rastul are un primar gospodar si cinstit

In ultimii zeci de ani , stirile care veneau de la Rast , cu exceptia tragicelor inundatii , se refereau la abuzuri , la nepasare , la plangeri penale , la rapoarte dezastruoase ale Curtii de Conturi sau anchete ale DNA .

Dupa alegerile locale din urma cu doi ani , castigate dupa o lupta la baioneta de catre candidatul PSD , Ciprian Arnautu , majoritatea oamenilor din sat erau convinsi ca nu se va schimba nimic . '' L-am votat pe asta , pentru ca nu-l mai puteam suporta pe Silisteanu ( n.r. fostul primar ) dar lucrurile vor ramane la fel '' ne spunea atunci , un batran din sat , care vazuse multe asemenea '' minuni '' in lunga sa viata . 

Dar iata ca lucrurile s-au schimbat . Toti oamenii care se asteptau sa aiba un primar la fel ca fostul , dar in varianta mai tanara , s-au inselat . Ciprian Arnautu , nu este politician si probabil nici nu doreste sa fie . Nu prea ii place sa vorbeasca insa este un om de actiune . S-a implicat in toate . Nu a putut face multe in aceasta perioada dar a schimbat in esenta , felul de a face lucrurile . De la o primarie , cu prea multe obiceiuri fanariote , primaria din Rast a devenit o institutie activa , preluand exemplul primarului .

S-a implicat in lucrarile de la apa , a depus proiecte pe fonduri guvernamentale si europene , dintre care unele s-au aprobat iar altele asteapta aprobarea , a reparat drumuri , s-a implicat in proiecte culturale si de promovare a comunei si multe altele .

Nu prea apuci sa faci interviu cu el pentru ca omului nu ii place sa vorbeasca . Nici cu proiectele aprobate , nu ii place sa se laude , '' hai domne sa vorbim , cand le vom vedea finalizate '' se sustrage in permanenta , intrebarilor reporterilor Ziarului de Calafat si Televiziunii Calafat . 

Cel mai important este insa faptul ca, toate matrapazlacurile reclamate de catre Curtea de Conturi si verificate de mai toate organele statului , s-au oprit . Jaful de pe vremuri de la primarie , pare sa fi ramas in trecut si in dosarele organelor de ancheta sau pe masa autoritatilor judecatoresti .

Lucrurile bune , nu se opresc aici , insa vom continua cu un amplu material , dedicat comunei Rast , la Televiziunea Calafat . Vom avea de asemenea ample materiale , la TV Calafat , privind toate comunele aflate in sud vestul judetului Dolj dar si despre municipiile Calafat si Bailesti .