(VIDEO) Polițiști amenințați la Ghidici, după ce mașina condusă de băiatul de 15 ani a fost oprită cu focuri de armă

(VIDEO) Polițiști amenințați la Ghidici, după ce mașina condusă de băiatul de 15 ani a fost oprită cu focuri de armă

Mai multe echipaje de poliție au fost împiedicate să facă cercetări într-un dosar penal deschis la Ghidici, după ce un copil a zburdat cu mașina prin localitate. Evenimentul a avut loc în seara de 9 august. Oamenii din localitate susțin că e mai mult decât nefiresc cum oamenii legii au tratat comportamentul unui membru al familiei minorului și spun că în localitate se cunoaște influența pe care ar avea-o asupra poliției. 

Un șofer a fost oprit cu focuri de armă, în localitatea Ghidici, după ce a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor. La volan era un băiat de 15 ani, din localitate, iar alături, ca pasager, un tânăr de 20 de ani. După ce a abandonat mașina pe un câmp din extravilanul localității și a încercat să fugă, oamenii legii au tras în plan vertical cu arma și l-au prins pe minor. Dar aventura nu s-a oprit aici.

Ulterior, oamenii legii au demarat cercetările la fața locului, însă, ancheta a fost obstrucționată de un membru al familiei minorului. Potrivit martorilor, mașina cu care minorul a fugit ar fi fost abandonată lângă o proprietate care i-ar fi aparținut fratelui mai mare, Marius Afrenie. Ajutat de un buldoexcavator, acesta a început să ridice diguri de pământ și să amenințe polițiștii pentru a împiedica ancheta.

Când a mers politia sa facă cercetări la fața locului și să sigileze mașina, a venit Marius (Marius Afrene, fratele minorului n.r.) peste ei și i-a amenințat. Le-a blocat și mașinile. Acolo era mașina cu care a fugit cel mic. El (Marius Afrenie n.r.) i-a înconjurat și le-a blocat accesul și polițiștilor și șoferului de la platforma cu care trebuia să ridice mașina sigilata. Le-a pus scoabe și le-a făcut și pană. Au fost 8 mașini de poliție”, ne-a relatat un martor.

Întrebați despre evenimentul din seara de 9 august, Compartimentul de Relații Publice din cadrul IPJ Dolj a transmis că, în continuarea activităților privind săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă comisă în comuna Ghidici, județul Dolj:

La nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, față de un bărbat, de 28 de ani, din comuna Ghidici.

În fapt, bărbatul este bănuit că, în seara de 9 august a.c., ar fi adresat amenințări cu acte de violență polițiștilor ce efectuau cercetarea la fața locului, în extravilanul localității Ghidici, unde fusese abandonat un autoturism condus de un minor de 15 ani.

În continuare, se efectuează cercetări, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul și luarea măsurilor legale. preluare stiricraiova.ro