Calafat ! Un an de mandat ! Momentul in care realizezi ca zero este mai mare decat minus !

Calafat ! Un an de mandat ! Momentul in care realizezi ca zero este mai mare decat minus !

A trecut un an de mandat , un an la finalul caruia avem un wc dar nu mai avem barca si nici copacii . Proiecte noi ? ZERO . Nici macar proiectele aprobate , finantate si demarate de catre PSD nu sunt terminate la timp . Sa le amintim : bulevardul Tudor Vladimirescu , gradinita de pe Balcescu , muzeul , spitalul , blocul ANL aunt proiecte aprobate , finantate si demarate in parte pe vremea PSD la care actuala administratie nu are absolut nici un merit doar obligatia de a le urmari buna desfasurare , lucru care se pare ca ii depaseste deoarece unele sunt prost executate si iesite din termen .

Promisiuni guvernamentale ? Vi le amintiti ? Aici au fost chiar fabulosi ! Autostrada Calafat - Polonia , transformata in autostrada Calafat - Lugoj , transformat in drum expres si transformat in continuare pana Calafatul a iesit definitiv din acest proiect care oricum nu se va realiza vreodata . Conducta de gaze nu a avansat nici un milimetru , modernizarea caii fertate Calafat - Craiova nu are nici macar un studiu de fezabilitate , la fel ca si modernizarea portului .

La nivelul primariei tot vedem o lupta perpetua pentru nu stiu ce stadion sau sala de sport mutate de colo - colo fara vreo logica aparenta .

Pana una alta au luat barca de la intrarea in oras , au scos trandafirii din sensul giratoriu si au pus altii . Nu intelegem de ce nu ingrijesc parcul de vis-a-vis de spital pentru ca este realizat si in perioada in care actualul primar ocupa functia de viceprimar nu doar in mandatul trecut . Cati bani s-au cheltuit si de ce a fost realizat in doua etape nu mai conteaza , important este ca trebuie ingrijit .

Tot la inceputul mandaului acesta au fost reintroduse tirurile in localitatile Basarabi si Golenti . Atunci la mare concurenta cu pensiile speciale ale lui Rares Bogdan , primarul a promis rezolvarea in doua saptamani . Au trecut cateva zeci de saptamani ...

Cat priveste lucrarile de infrastructura deja demarate si la care primaria are ca singura responsabilitate - supravegherea , lucrurile par sa mearga la fel de rau . Pentru ca altfel este greu de explicat ca la lucrarile de la bulevard a carui finantare a fost obtinuta de PSD , primaria nu este in stare ca macar sa suprevegheze cu un minim de atentie ca sa nu mai vedem cazuri de gropi care apar dupa cateva zile .

In acelasi timp bugetul pentru investitii este cel mai mic din istorie iar 2020 marcheaza anul cu cele mai mici investitii ale primariei din 2000 .

Politic lucrurile merg la fel de prost . Ramanem singurul oras din tara fara viceprimar , in PNL Calafat apele sunt la fel de involburate ca si la nivel national in timp ce majoritatea in consiliul local asteapta inceputul anului viitor pentru se se faramita .

Singura nota de trecere este probabil pentru niste baieti si niste fete , angajati sau cu rude angajate la primarie care incearca sa ne convinga ca se poate face primavara cu un WC !