Examenul auto se poate susține oriunde în țară, indiferent de adresa din buletin

Examenul auto se poate susține oriunde în țară, indiferent de adresa din buletin

Proba teoretică de verificare a cunoștințelor pentru obținerea permisului de conducere va putea fi susținută la orice autoritate competentă, nu doar la cea de domiciliu, conform unui proiect legislativ adoptat de Parlament, prin votul final al deputaților.

Totodată, pregătirea teoretică și cea practică vor putea fi organizată pe module, respectiv separat, și vor fi recunoscute reciproc de către școlile de șoferi.

Propunerea legislativă modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Actul normativ vizează reducerea timpilor de aşteptare de la promovarea examenului teoretic până la participarea la examenul practic.

"Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi că a fost declarat „admis” de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor”, prevede actul normativ,

Examenul practic pentru obținerea permisului de conducere rămâne la fel.

Acesta va fi susținut, în continuare, în localitatea de domiciliu sau reședință a candidatului. Dar, condiția este ca șoferul aspirant să fi promovat în prealabil proba teoretică.

În cazul în care proba teoretică a fost picată, candidații se pot reprograma, dar nu mai devreme de 15 zile de la momentul examinării anterioare.

Taxa de examinare pentru primele trei examene este de 5 lei în cazul celor care vor să obțină permis categoria B.