Tată şi fiu din Poiana Mare, prinşi băuţi la volan în aceeaşi seară !

Tată şi fiu din Poiana Mare, prinşi băuţi la volan în aceeaşi seară !

Un tată şi fiul acestuia au fost prinşi băuţi la volan, noaptea trecută, de poliţiştii doljeni

În seara de 27 noiembrie, polițiști din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Poiana Mare au oprit un autoturism condus de un tânăr de 27 de ani, din Poiana Mare. Acțiunea poliției a avut loc pe strada Calea Teculescu, din comuna Desa. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul figurează fără permis de conducere.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest,  care a indicat o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tatăl tânărului, prins și el băut

Polițiștii au plceat împreună cu tânărul la spital, pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În acel moment au observat în trafic, pe aceeași stradă din localitate, autoturismul oprit anterior.

Polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire a autoturismului în cauză,  prin folosirea semnalelor acustice și luminoase ale autospecialei de poliție și au constatat că acesta era condus de tatăl tânărului în cauză, un bărbat de 54 de ani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest. Acesta a indicat o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis și sub influența alcoolului, faţă de  tânărul de 27 de ani. De asemenea, faţă de bărbatul de 54 de ani s-a deschis dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului. În ambele cazuri, cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competentă.