Undă verde pentru conectarea la Internet în timpul zborului: ”Modul avion” dispare

Undă verde pentru conectarea la Internet în timpul zborului: ”Modul avion” dispare
Comisia Europeană a dat undă verde utilizării dispozitivelor conectate la Internet în timpul zborului: smartphone-urile, ceasurile inteligente, tabletele și laptopurile se vor putea conecta și efectua apeluri din avion.
”Modul avion” își are zilele numărate, deși este probabil ca pictograma avion de pe smartphone-urile noastre să fie utilă în continuare, mai ales în afara Europei.
Într-adevăr, la 24 noiembrie 2022, Comisia Europeană a dat aprobarea pentru utilizarea dispozitivelor conectate la Internet - și, prin urmare, a smartphone-urilor, ceasurilor inteligente, tabletelor și laptopurilor - chiar și în timpul unui zbor, actualizând o lege veche din 2008 și acordând țărilor membre un răgaz de timp pentru a aloca frecvențe de bandă 5G aeronavelor, până la 30 iunie 2023.
Din această vară, așadar, vom fi și mai conectați, chiar și în ceea ce rămăsese unul dintre puținele spații libere de Wi-Fi, cu excepția unor zboruri specifice care ofereau conexiuni foarte lente la prețuri exorbitante.
Acum, însă, ”pasagerii care zboară în interiorul UE își vor putea folosi smartphone-ul la întregul său potențial, inclusiv apelurile”, așa cum se precizează într-o notă oficială emisă de Comisie, potrivit Focus.