Tache de la Ghidici , un primar cat zece !

Tache de la Ghidici , un primar cat zece !

Comună tânără, desprinsă în urmă cu 17 ani de Piscu Vechi, Ghidiciul arată ca o localitate primenită, la ceasul toamnei, dotată edilitar-gospodăreşte, cu toate arterele asfaltate, piaţa agro-alimentară acoperită, în suprafaţă de 800 m.p., spaţii comerciale curate, sediu modern şi funcţional de primărie, bază sportivă cu gazon artificial, iluminată nocturn, strazi asfaltate , şcoală cu încălzire centrală şi grupuri sanitare adecvate, cadre didactice cu vocaţie şi aşa mai departe. În 10 ani, care coincid cu mandatele de primar ale lui Constantin Tache, “satul” Ghidici şi-a anexat o infrastructură ce legitimează comunele prospere. Ceea ce nu e nici puţin, dar nici mult. Nimic nu s-a făcut bătând din palme, dar “Tache de la Ghidici”, cum îl cunoaşte lumea Doljului, bun gospodar, cu vorba lui domoală, dar cumpănită, niciodată repezită, în bobote, convingând prin sobrietate şi inteligenţă suplă, a răzbit. Poate răzbeau şi “alţii” s-ar putea spune, dar asta este o altă poveste. “Tache de la Ghidici” nu se bate cu cărămida în piept, pentru ce a făcut.

Proiectele realizate pana acum sunt doar o mica parte din viitorul Ghidiciului , deoarece primarul Tache a depus in continuare proiecte pe fonduri europene si guvernamentale . In domeniul privat primarul de la Ghidici a realizat o livada extraordinara si se pregateste sa obtina o linie de imbiteliere sucuri .

Totalitatea noilor proiecte depuse se apropie de 10 milioane de euro si cuprind de la aductiune gaze pana la finalizarea asfaltarii in sat . Aceste proiecte care se vor derula in urmatorii 7-8 ani vor transforma Ghidiciul in una dintre cele mai moderne comune din Dolj .