Un tanar din Motatei a ajuns in puscrie din cauza infractiunilor rutiere !

Un tanar din Motatei a ajuns in puscrie din cauza infractiunilor rutiere !

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din localitatea doljeană Moțăței, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis, conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat și refuzul de recoltare de probe biologice.

Din cercetările pe care le-au făcut polițiștii doljeni, s-a stabilit faptul că, în noaptea de 2 spre 3 octombrie, tânărul ar fi condus pe DN 56, pe raza comunei Maglavit, un autoturism, neînmatriculat, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 1.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, la data de 3 septembrie, acesta a fost depistat de polițiști din Postului de Poliție Moțăței, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561, pe raza comunei Moțăței, deși nu deținea permis de conducere, refuzând și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 1.31 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a menționat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

De asemenea, la data de 2 decembrie, anul trecut, tânărul ar fi condus un autoturism pe raza comunei Unirea, fără a deține permis de conducere și având o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la data de 8 decembrie 2019, a fost depistat de polițiști pe raza comunei Moțăței, conducând mașina, desi nu deținea permis și având o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști, iar astăzi a fost prezentat instanței de judecată care a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.