Viceprimarul Calafatului face dezvaluiri : '' Primarul crea sa consume bugetul doar pe angajări si lucrări de imagine ''

Viceprimarul Calafatului face dezvaluiri : '' Primarul crea sa consume bugetul doar pe angajări si lucrări de imagine ''

''

Nu imi place sa vorbesc despre politica si am evitat in ultimii sase ani de cand sunt consilier local sa abordez subiecte sensibile in public . Nu mi-a placut niciodata cearta si nici expunerea pe facebook , asa cum ma stiu toti prietenii . Insa trebuie sa spunem adevarul .
Domnul primar a pornit o campanie , prin care incearca sa justifice nerealizarile sale prin faptul ca ar fi blocat de catre Consiliul Local . Nimic mai neadevarat si am sa va explic si de ce :
La inceputul anului noi am votat in consiliul local sume de bani pentru apa si canalizare , modernizarea spitalului , pentru modernizarea scolilor , pentru asfaltarea unor strazi , pentru piata industriala , pentru toate satele apartinatoare . Domnul primar s-a opus atunci , intarziind aprobarea bugetului , inclusiv prin contestarea lui in contencios administrativ . Dupa aceea am observat ca nu are nici o jena in a se lauda cu proiectele pe care nu numai ca nu le-a sustinut dar s-a si opus .Ceea ce este important este faptul ca marea parte dintre proiectele votate de consiliu nu sunt puse in practica de catre domnul primar . Mai este putin si intram in luna septembrie si investitiile la apa , canalizare , invatamant sau spital nu au demarat .
Domnul primar doreste acum sa ia banii de la apa si canalizare pana la finalul anului , insa nu spune oamenilor ca sumele acestea daca le cheltuim acum , nu le vom mai avea anul viitor , iar apa si canalizare pe acele strazi nu se va mai introduce niciodata .
In schimb domnul primar a inundat toate sedintele de consiliu cu solicitari de angajari . La primarie , la spital , zilieri , etc . Aproape ca nu este sedinta de consiliu in care sa nu solicite angajari . Acestia sunt bani din bugetul Calafatului pentru niste angajari despre care stim toti cum se fac si cine ajunge acolo . A ajuns primaria Calafatului sa aiba mai multi angajati decat primaria Berlinului dar domnul primar vrea sa angajeze in continuare . Asta vreti sa votam ?
Nu ne-am opus nici unui proiect pe fonduri guvernamentale dar nu putem fi de acord sa alocam bani doar la capitolul functionare , unde dupa cum ati vazut cu totii , banii sunt cheltuiti intotdeauna fara licitatie . Noi am votat apa si canalizare , sanatate , invatamant iar domnul primar vrea angajari si bani ca sa cumpere pavele , banci si alte lucruri de imagine , intotdeauna fara licitatie . Daca domnul primar va continua cu dezinformarile , atat eu cat si toti colegii mei din toate partidele vom iesi public si vom explica cu amanunte despre fiecare lucru in parte . Pentru ca asta nu spune domnul primar . Nici macar multi dintre colegii de partid ai domniei sale nu mai sustin doleantele domnului primar pentru ca li se par ca banii sunt cheltuiti aiurea doar pentru exercitiile de imagine a domnului primar .
Va multumesc si sper ca nu v-am plictisit . Va doresc o zi buna si multa sanatate .'' scrie pe facebook , Petre Petrica viceprimarul municipiului Calafat .