Bărbat de 79 de ani din Poiana Mare,prins beat la volan in Calafat

Bărbat de 79 de ani din Poiana Mare,prins beat la volan in Calafat

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, din comuna Poiana Mare, este cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influența alcoolului, au transmis polițiștii doljeni.

”La data de 05 octombrie a.c., ora 18.00, în cadrul unei actiuni „Blitz”, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au depistat un bărbat de 79 de ani, din comuna Poiana Mare, în timp ce conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu, din localitate. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.62 mg/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în comunicatul de la IPJ Dolj.

 În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au acționat pe principalele drumuri din județ pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, fiind organizate și două acțiuni tip „Blitz”, în municipiul Craiova și comuna Poiana Mare.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 91 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.000 de lei şi au fost constatate 8 infracţiuni la regimul rutier.

Totodată au fost reținute 8 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.