Ce trebuie sa faci in ajunul Craciunului

Ce trebuie sa faci in ajunul Craciunului

Astăzi, 24 decembrie, este Ajunul Crăciunului. Află în articol ce alte sărbători sunt marcate în această zi.

Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare, relatează Agerpres.

Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ajunul Crăciunului

24 decembrie marchează Ajunul Crăciunului pentru creştinii din toată lumea, iar Noaptea de Ajun este probabil una dintre cele mai frumoase nopţi din an! Crăciunul are puterea de a reuni familiile şi prietenii, de a ne încălzi inimile şi de a ne reaminti că avem atât de multe lucruri pentru care să fim recunoscători. Aşa că îmbrăcaţi-vă pijamalele confortabile, aprindeţi şemineul, chemaţi-i pe cei dragi şi completaţi atmosfera cu o cacao caldă în care aţi adăugat nişte bezele pufoase!, notează Nationaltoday.com.



Ziua cumpărăturilor de ultim moment



24 Decembrie este şi Ziua cumpărăturilor pe ultima sută de metri (#LastMinuteShoppersDay). Ajunul Crăciunului este ultima zi pe care cumpărătorii o au la dispoziţie pentru a le oferi celor dragi cadouri de sărbători. Deşi cei mai mulţi dintre noi au timp să îşi termine ceea ce au de achiziţionat înainte de sărbători, uneori sesiunile de cumpărături trebuie să se prelungească mult mai târziu decât ne-ar plăcea. Dacă aveţi o întreagă lista de cumpărături de achiziţionat sau doriţi să ştergeţi ultimul articol de pe listă, aceasta este şansa dumneavoastră! Cumpărăturile de ultim moment sunt un fenomen cu o istorie îndelungată, iar internetul abundă în liste despre cum să supravieţuieşti acestora sau în articole despre cum să atragi cumpărătorii aflaţi pe ultima sută de metri înaintea sărbătorilor.

Ziua lichiorului de ouă ("eggnog")



24 decembrie este Ziua în care celebrăm anual lichiorul de ouă (#EggnogDay), delicioasa băutură de sărbători, care se vinde în magazine doar în perioada noiembrie-decembrie. Fie că îl cumpărăm din magazine pentru ca toată familia să poată bea un pahar, fie că îl preparăm noi înşine, lichiorul de ouă a fost întotdeauna o băutură de bază pentru sezonul de sărbători, scrie Dayoftheyear.com.

"Cunoscut în trecut şi sub numele de "punch de lapte" sau "punch de lapte cu ouă", atunci când este amestecat cu o băutură alcoolică, lichiorul de ouă este o băutură lactată îndulcită care conţine în mod tradiţional lapte şi/sau smântână, zahăr, ouă bătute, scorţişoară sau nucşoară şi, uneori, băuturi alcoolice cum ar fi brandy, rom, whisky, bourbon, Kahlua sau vodca.

Termenul de "eggnog" a fost prima oară folosit în 1775 când clericul şi filologul Jonathan Boucher din Maryland a scris un poem despre această băutură, care, în mod surprinzător, a fost publicat abia la treizeci de ani după moartea sa. Prima utilizare tipărită a termenului apare însă în 1788, în New-Jersey Journal din 26 martie, şi se referă la un tânăr care bea un pahar de "eggnog". Este posibil ca lichiorul de ouă să se fi dezvoltat din "posset", o băutură europeană medievală preparată din lapte fierbinte care se închega atunci când era amestecat cu vin sau bere şi era apoi aromat cu condimente.

Aşa cum v-aţi închipui, sărbătorirea #EggnogDay este destul de uşoară şi plăcută. Pentru a celebra lichiorul de ouă, tot ceea ce trebuie să facem este să cumpărăm sau să ne preparăm propriul "eggnog", să ne aşezăm lângă şemineu sau la masa din bucătărie şi să savurăm această delicioasă băutură împreună cu familia şi prietenii noştri.