Felicitari consilierilor locali care au redus taxele locale . Primarul s-a opus

Felicitari consilierilor locali care au redus taxele locale . Primarul s-a opus
O realizare foarte importanta pentru dezvoltarea orasului a fost sedinta de azi a Consiliului Local . Consilierii PSD si o parte dintre cei ai PNL si PMP au votat reducerea anumitor taxe , iar primarul si consilierii care au mai ramas de partea sa au fost impotriva .
In primul rand , s-a hotarat ca , tinerii cu o varsta de pana la 35 de ani care infiinteaza o societate comerciala sa nu mai plateasca taxe locale ( indiferent ca este pe cladiri , terenuri , autovehicule sau utilaje ) . De asemenea , oricarei companie care infiinteaza cel putin 5 noi locuri de munca sa i se reduca cu 20% valoarea taxelor locale .
S-a hotarat ca si coeficientul pentru cladirile nerezidentiale sa fie redus la jumatate , ceea ce este de asemenea un balon de oxigen pentru soicetatile comerciale locale .
Consilierii locali , impotriva vointei primarului , au propus si votat de asemnea desfiintarea taxei pentru casatorii si a taxei de 500 de lei pentru gropile de la cimitir . Acea taxa era pentru firmele care construiau acele gropi , insa acele sume se regaseau in cele din urma tot in pretul pe care il plateau oamenii .
Este o realizare foarte mare faptul ca unele dintre propunerile Ziarului de Calafat au fost preluate si votate de catre consilierii locali . Nu este o victorie pentru ziar , ci o victorie pentru viitorul acestui oras . Nu ne asteptam ca domnul primar sa fie de acord , pentru ca asa cum ii spunea un consilier local , domnul primar nu a lucrat nici macar o zi in viata sa in domeniul privat si tot ce stie e sa colecteze bani pentru borduri , pavele , bancute sau rafturi .
Multumim pentru sustinere lui Mihai Cotea , presedintele PSD Calafat , tuturor consilierilor PSD , consilierilor PNL , Emil Popa si Catalin Nicola , si consilierilor PMP , Lucian Ciobanu si Radu Ciobanu , care au inteles ca dezvoltarea economica este mai importanta decat banii cheltuiti pe lucrari de imagine inutile .