Cum sunt platiti 50 de oameni lunar fara sa apara in organigrama primariei

Cum sunt platiti 50 de oameni lunar fara sa apara in organigrama primariei

In fiecare an , aparitia organigramei primariei genereaza numeroase discutii in special in zona cetatenilor obisnuiti care sustin ca banii din taxele si impozitele platite de catre ei se scurg in buzunarele prea multor angajati .

Desi de cate ori sunt in opozitie , viitorii primari sustin ca vor restrange aceasta organigrama , cand ajung la putere ne pomenim in permanenta cu locuri scoase la concurs si pe care ca prin minune le obtin mai mrereu oamenii care au fost vazuti in campanie cu primarul in functie .

Ce stiu insa foarte putini , este faptul ca de foarte multi ani , exista si bugetari ascunsi care nu apar in organigrama si ale caror salarii nu se aduna la fondul de salarii care a depasit 11 miliarde lei vechi .

Totusi ei exista , iar salariile lor afecteaza bugetul orasului scazand in mod direct cheltuielile dedicate investitiilor . Nu spune nimeni ca acesti oameni primesc banii degeaba , probabil in multe cazuri salariile lor sunt mult mai justificate decat ale unora care freaca scaunele in mod inutil doar pentru ca au lipit niste afise in campania electoala .

Cine sunt acesti oameni . In primul rand este vorba despre firma de paza si firma care asigura mentenanta centralelor termice de la scoli . Acestia sunt platiti in baza unor contracte pe care primaria le are cu aceste firme . La acestia se adauga in permanenta si zilierii , in medie 20 pe luna , care nu au alt obiect de activitate decat curatenia . Aproape toti acestia , angajati ai firmelor sau zilierii sunt impusi tot de catre primarul si partidul aflat la conducerea orasului . Impactul acestor oameni asupra bugetului local este de aproximativ 2 miliarde lei vechi pe luna . Este un impact considerabil daca avem in vedere ca toate cheltuielile cu acestia depaseste bugetul de investitii al municipiului Calafat .