Masca obligatorie pe strada la Calafat!

Masca obligatorie pe strada la Calafat!
Masca de protecţie devine obligatorie pe stradă, în localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori, a anunțat, miercuri, Ministerul Sănătății. Municipiul Calafat a ajuns azi la 6,25 la mie.
Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial, miercuri seară.
Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor COVID a crescut simţitor în ultimele zile.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, și cel de Interne, Lucian Bode, au semnat, miercuri, Ordinul nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.
Astfel, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice deschise.
De la măsură fac excepţie persoanele care fac activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.
"Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă", a anunțat, astăzi, Ministerul Sănătăţii.