Consilierul Radu Draghici demonteză cu argumente toate minciunile primarului Mitulețu

Consilierul Radu Draghici demonteză cu argumente toate minciunile primarului Mitulețu
''Dragi concetățeni!
Am văzut articolul adresat calafetenilor, postat pe adresa personală de facebook a domnului primar Mituletu Dorel și sunt convins că ați urmarit și ședința de consiliul local din data de 01.08.2022, așa cum v-a indrumat domnul primar.
De aceea vin cu următoarele precizări:
1) Nu am tăiat banii pentru lemne la școli, dacă ați urmărit ședința, ați văzut că am spus explicit că nu facem amendamente la art. 1, alin. 1, respectiv la banii pentru școli.
2) Nu am făcut amendament decât pentru banii de investiții pentru reparația clădirii arhivei de la spital și asta deoarece nu a fost încă finalizat proiectul de reabilitare a Ambulatoriului spitalului și nu mai era nevoie de dislocarea cabinetelor în această clădire.
Suma de 400 mii lei de la această investiție a fost distribuită tot pentru nevoile spitalului, respectiv pentru reabilitarea secției de pediatrie 330 mii lei, achiziția de aparatură pentru spital 49 mii lei și în plus 21 mii lei pentru achiziția puștii pentru tranchilizarea câinilor fără stăpân .
Menționez că aceste sume fiind din excedent bugetar nu puteau fi folosite decât tot pentru investiții.
3) Nu am tăiat nicio sumă de la alte investiții, urmând ca atunci când se face rectificarea bugetară a guvernului, în funcție de sumele alocate, să vedem cât se acoperă din cheltuielile de funcționare și care mai sunt necesitățile.
Singurele investiții ce nu erau finanțate din excedent bugetar și din care se puteau lua bani pentru funcționare ( sume pentru tabăra folk) erau cele 4 foișoare din parcul din fața spitalului și extinderea rețelei de apă și canalizare.
Consilierii PSD, PMP si o parte din consilierii PNL au considerat că extinderea rețelei de apă și canalizare este foarte importantă pentru oraș și prin urmare nu s-a diminuat suma pentru această investiție, în schimb s-a luat suma de 87 mii lei de la construcția de foișoare, care a fost repartizată pentru: Tabăra Folk 30 mii lei, Ansamblul Rozele Calafatului 10 mii lei și 47 mii lei pentru dotarea cu obiecte de inventar (instrumentar medical, mese de inox pentru instrumentar, frigidere, televizoare, etc.) a secțiilor de dermatologie și interne din spital.
Nu cred că putem fi acuzați că am făcut repartițiile de sume pe criterii politice, majoritatea sumelor păstrându-și destinația inițială, respectiv pentru spital.
De asemenea nu cred că se pot pune în balanță banii acordați pentru spital cu banii acordați pentru asfaltarea străzilor, conform afirmației făcută de domnul primar.
Cred că pentru orice primar investițiile prioritare sunt în școli, spital, cultură, străzi, fiecare din aceste investiții având importanța și prioritatea lor.
Fiecare primar își face la începutul anului un buget de venituri și cheltuieli bazat pe istoricul cheltuielilor din anul precedent pentru partea de funcționare și pentru investițiile pe care le consideră prioritare.
Banii de funcționare ar trebui să ajungă până la sfârșitul anului.
Așteptăm rectificarea bugetului de către guvern pentru a vedea ce bani se acordă în plus și de asemenea a explicării modului cum s-au cheltuit banii din bugetul local până acum, pentru a stabili care ar fi necesitățile pentru viitor și ce fonduri suplimentare sunt necesare pentru anumite capitole din buget. '' scrie pintr-o postare pe facebook consilierul Radu Drăghici .