VEȘTI PROASTE ! Am rămas doar 14.000 de locuitori la Calafat !

VEȘTI PROASTE ! Am rămas doar 14.000 de locuitori la Calafat !

Am rămas doar 14.000 de locuitori la Calafat conform informatiilor pe care le avem din zona primariei . De fapt , suntem chiar mai putini iar acest numar a fost atins doar prin eforturile maxime ale unor recenzori care , asumandu-si riscuri , au inregistrat numeroase persoane care de fapt nu mai au de mult domiciliul in Calafat . 

Ce se intampla acum ? Primul soc va fi la nivelul bugetului local . In cativa ani , alocarile de la bugetul de stat vor scadea drastic . Asta va insemna mai putine investitii iar primaria va trebui probabil sa treaca la disponibilizari . De altfel si alte institutii bugetare vor fi nevoite sa isi reduca personalul fiind nevoite sa isi adpteze personalul noilor realitati generate de numarul populatiei .

Digitalizarea implementata prin PNRR va lovi si ea dur bugetarii calafeteni . In primul rand monitorizarea serviciilor medicale prin CAS va capata o alta dimensiune , legata tot de numarul populatiei iar acest lucru va afecta  grav masa bugetara din zona sanatatii . Intrarea in Schengen va duce aproape la desfiintarea Politiei de Frontiera , iar povestile pe care acesti oameni le cred privind transferul la alte forte ale politiei se vor dovedi doar minciuni tocmai din cauza recensamantului . Nu vor mai exista  posturi in alte zone ale politiei tocmai din cauza scaderii drastica a populatiei . Probabil va fi greu sa fie mentinute si cele de acum .

Dar noi continuam sa ne mintim frumos la Calafat , continuam sa angajam bugetari fara numar , sa distrugem bugetele institutiilor numai de dragul de a rezolva toate neamurile si toti lipitorii de afise ale celor aflati vremelnic la conducerea orasului .

PS . Tocmai am aflat ca la primarie se mai angajeaza o persoana cu pensie militara .

Ni s-a recomandat sa nu scriem nimic ca omul ar fi din zona serviciilor secrete si o sa avem probleme . Ia sa vedem daca suntem in UE sau mai degraba in Rusia !