Zilele Calafatului - chinezării la preturi ca în Germania ale unor comercianti care isi fac nevoile pe orasul nostru

Zilele Calafatului  - chinezării la preturi ca în Germania ale unor comercianti care isi fac nevoile pe orasul nostru

După 15 ani de când Zilele Muncipiului Calafat se desfășoară in acest format , în loc ca lucrurile să se îmbunătățească ele continua să se manielizeze într-un kitsch asezonat cu chinezării .

Nici după 15 ani primăria nu reușește să instaleze niște toalete ecologice așa că avem specatolul grotesc al transformării centrului civic și al străzilor alăturate într-un imens wc public cu toate riscurile aferente sanatatii publice . Preturile au luat-o cu mult inaintea infatiei ajungand intr-o faza a nesimtirii care ii face pe multi calafeteni , cui trebuie sa dea comerciantii spaga , ca sa puna aceste preturi pentru a-si scoate cheltuielile . Marfa este reprezentata numai de chinezarii la preturi mai mari decat in Germania , iar mancarea dupa ce ca este foarte scumpa , din punctul de vedere al calafetenilor , nu pare nici foarte proapata sau de calitate . Nici nu stim cat de sigura din punct de vedere sanitar poate fi , atat timp cat vedem comercianti care isi fac nevoile pe langa masini pentru a da apoi fuga sa mai puna niste mici pe gratar . 

Numele de afis invitate , de la an la an par mai insignifiante , singura schimbare este ca primarul a montat un ecran pe scena in care isi lauda realizarile electorale . Realizari care nici macar nu-i apartin si impotriva carora s-a opus cand au fost votate de catre consilierii locali . Dar ce mai conteaza . Dorel s-a obisnuit sa conduca prin ipocrizie si minciuna . Cu cat este mai penibil , cu atat i se pare ca mai bine . Singura lucru nou este ca nici un primar nu si-a permis sa isi faca campanie electorala pe scena de la zilele orasului .

Maine comerciantii vor pleca , cu foarte multe miliarde din banii calafetenilor , orasul va ramane tot fara locuri de munca , tot cu caini pe strazi desi a cheltuit miliarde ca sa ii prinda , tinerii vor continua sa plece , nici o perspectiva noua nu va apare pentru ca in ultimii ani au reusit sa omoare pana si speranta .