Agricultorii care folosesc substanţe toxice pentru coacerea forțată a legumelor nu vor mai primi subvenţii.

Agricultorii care folosesc substanţe toxice pentru coacerea forțată a legumelor nu vor mai primi subvenţii.
Anunţul făcut de Petre Daea
Agricultorii care vor scoate la vânzare legume coapte forţat, cu ajutorul substanţelor chimice, nu vor mai beneficia de subvenţii, spune ministrul Agriculturii, Petre Daea.
Reacţia ministrului Agriculturii vine după ce mai multe persoane au fost prinse cu substanţe chimice provenite din Turcia care erau folosite pentru coacerea roşiilor, ardeiile şi altor legume în solarii.
"Sunt măsuri obligatorii pe care trebuie să le impunem, pe de o parte pentru a nu pune în pericol sănătatea oamenilor şi pentru a nu lăsa spaţiu de câştig unora care n-au ce căuta în condiiţiile în care fac aceste lucruri.
Dar din fericire, fermierii se conformează şi este un lucru foarte bun şi îl urmărim cu atenţie.
Din nefericire, iată că mai sunt şi scăpări, dar Autoritatea sanitară monitorizează aceste evenimente şi aceste scăpări din tehnologie.
Am spus-o foarte clar şi o repet. Cei care se îndepărtează de tehnolgoie sunt monitorizaţi şi intră sub restricţiile acestea de acordare a unor drepturi în momentele în care ei nu respectă tehnologia", a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, luni, la Antena 3 CNN.
Cum recunoaștem roșiile coapte forțat: "Pulpa este lemnoasă, iar semințele lipsesc"
Atenție! Pot fi foarte periculoase pentru sănătate și afectează sistemul digestiv!
Potrivit specialiștilor, roșiile care au fost coapte forțat pot fi recunoscute destul de ușor, dacă sunt analizate atent.
Potrivit specialiștilor, pe lângă mucronul pronunțat, roșiile stimulate prezintă și alte trăsături care ar trebui să ne convingă să nu le consumăm.
Astfel, roșiile care au fost coapte forțat au o pulpă lemnoasă, cu părți verzi, dar și semințe în aceeași culoare, fiind semne care arată că nu au ajuns la maturitate.