In timp ce ne laudam cu cativa metri de asfalt , economia Calafatului a scazut cu 25% in ultimii doi ani !

In timp ce ne laudam cu cativa metri de asfalt , economia Calafatului a scazut cu 25% in ultimii doi ani !

Angajam personal doar pentru a posta pe facebook ,  consumand toti banii de investitii in timp ce economia Calafatului scade cu 25% . Cel putin asa arata conform cifrelor de la ANAF pentru ultimii doi ani . Chiar daca epidemia COVID a contribuit scaderea este una drastica mult sub media mondiala , europeana sau nationala . Astfel toate economiile locale sau regionale au recuperat si chiar depasit in 2021 scaderea din 2020 . La Calafat insa scaderea a continuat .

Noroc cu proiectele de pe vremea fostului primar cu care incearca actualul sa isi faca o bruma de imagine , pentru ca altfel nu s-ar intampla nimic la Calafat . Bulevardul , proiectele de la spital si muzeu , strada Carpati , noul bloc  ANL si canalizarea Basarabi si Golenti sunt proiecte aprobate , finantate si incepute in mandatul trecut sau derulate de catre Consiliul Judetean .

Daca in numeroase comune din Dolj explodeaza investii de sute milioane de euro  la Calafat nu avem nici o masura pentru atragerea de investitori . Initiativele economice apartin opozitiei . Singura problema a conducerii primariei este ca peste 50 de angajati inutili si pe criterii clientelare din ultimul an nu distribuie cu destul elan patriotic pe facebook realizarile marete ale primarului .

Strategia de dezvoltare este doar o maculatura pe care s-au cheltuit cateva sute de milioane lei vechi si pe care nu o foloseste nimeni . Nu sunt luate masuri fiscale , nu sunt identificate terenuri pentru a fi oferite investitorilor , nu se face nimic . Nu reusim sa intelegem ca de 4-5 ani este o expansiune fara egal a capitalului care migreza din marile orase cautand oportunitati si forta de munca in zonele mai putin dezvoltate . Daca gasesti un investitor care sa creeze macar 500 de noi locuri de munca veniturile la buget iti vor permite sa mai angajezi vreo 50 de lipitori de afise care sa se ocupe cu distribuirile pe facebook .