La Bailesti se construieste un mall

La Bailesti se construieste un mall

preluare ziaruldecraiova.ro

https://www.ziaruldecraiova.ro/se-construieste-primul-mall-orasul-lu-amza-pellea-centrul-comercial-locul-unei-foste-fabrici-de-paine?fbclid=IwAR0BQPMJEkvUdQbW5I7kRn44qJvRk5eeYfYDYpy2B26wXzZVxu6mEiP1n0A

O fostă fabrică de pâine și produse de panificație din Băilești, care a aparținut Pan Group, închisă de circa 25 de ani, va fi transformată în mall. Investitorul, SC Legabris Prest SRL, este o societate din localitate care are în portofoliu afaceri în retail, HoReCa și distribuție, având un număr mediu de 105 angajați în 2020 și o cifra de afaceri de 63.771.411 lei. 

Terenul pe care intenționează să realizeze centrul comercial este intravilan, situat pe Str. Independenței, nr. 9, și are o suprafață de 6.224 mp. Terenul are mai multe construcții, mai exact 12, toate în stare avansată de degradare. Majoritatea vor fi demolate.

”Pe amplasament nu a mai fost desfășurată activitate începând cu 01/09/1995, deci timp 26 de ani. A fost asigurată paza precară a obiectivului numai în timpul zilei; toate utilajele, dotările și facilitățile au fost demontate, descompletate și înstrăinate; nu s-au efectuat niciun fel de lucrări de reparații, întreținere sau condiționare din 1995; imobilele practic s-au degradat complet, distrus în timp, din cauza intemperiilor și descompletărilor; situația actuală a majorității fostelor clădiri nu permite reabilitarea lor”, se arată în documentele depuse pentru obținerea autorizațiilor necesare realizării investiției.

Prin proiect se propune desființarea a 8 dintre cele 12 imobile și realizarea a două noi corpuri de clădiri, cu regim de înălțime parter, schimbarea de desținație a unuia dintre spațiile care vor fi păstrate, din atelier de panificație în magazin tip Mall, destinația fiind de spațiu comercial, care va comercializa produse pentru casă și grădină. Alte două clădiri vor fi utilizate pentru vânzarea de produse alimentare (inclusiv fast-food) și non-alimentare, după reabilitare și actualizare. Vor exista 65 locuri de parcare, cu o suprafață de 815 mp.

Valoarea investiției este de 1.800.000 lei. Lucrarea va fi începută la o lună după data de obținere a Autorizației de construcție si se estimează finalizarea lucrării (inclusiv dotarea cu utilaje și echipamente specifice ) în maximum 12 luni de la începerea lucrărilor. 

”Realizarea acestui proiect prezintă importanță pentru populația localității, deoarece duce la crearea de noi locuri de muncă și la dezvoltarea unui mediu concurențial, în avantajul locuitorilor orașului Băilești. (...) Pentru o bună funcționare a activităților industriale, pentru costuri reduse privind transportul materiilor prime, materialelor etc., s-au stabilit, în general, preferințe optime de amplasare. Astfel, amplasarea obiectivului a ținut cont de o serie de factori, cum ar fi: accesul în zonă se realizează cu ușurință, existența utilităților de energie”, și-a mai motivat investitorul dorința de realizare a acestui proiect în memoriul de prezentare depus la Agenția pentru Protecția Mediului Dolj, odată cu solicitarea de emitere a acordului de mediu.

Fotografie cover cu rol ilustrativ

Foto interior: capturi Memoriu de prezentare a proiectului SC Legabris Prest Srl

Fosta fabrică de panificație de pe terenul vizat

Intrarea în fosta fabrică va fi păstrată ca drum principal de acces în viitorul centru comercial