De ce se lauda primarii din Calafat si Poiana Mare cu realizarile PSD pe care le blocau cand se aflau in opozitie ?

De ce se lauda primarii din Calafat si Poiana Mare cu realizarile PSD pe care le blocau cand se aflau in opozitie ?

Zilele trecute vedeam o postare prin care primarul Calafatului , Dorel Mituletu incerca sa isi asume merite in lucrea de la bulevard . Nu numai ca nu are nici un merit dar atunci cand se afla in opozitie a votat impotriva acesteia blocand-o si intarziind-o pana la granita momentului cand era ca investitia sa fie pierduta .

Bulevardul este o realizare 100% a PSD , a fostului consiliu local si a fostului primar . Proiectul a fost promovat , aprobat , finantat si demarat in mandatul trecut . Daca actualul primar si PNL nu se opuneau in consiliul local cand erau in opozitie, lucrarea de reabilitare a bulevardului s-ar fi terminat mult mai repede .

De fapt singura preocupare a actualei conduceri a orasului in privinta reabilitarii bulevardului era sa aiba grija sa fie respectate termenele de executie . Nici macar de asta nu au fost in stare , termenele fiind depasite in permanenta . 

La Poiana Mare aceeasi situatie , la inceputul anului primarul invizibil Viorel Oprescu se lauda cu lucrarile de canalizare care de fapt sunt realizate de catre Compania de Apa si Consiliul Judetean , nevand nici o legatura cu primaria .

De ce totusi se lauda cu lucrarile pe care pana nu de mult le criticau si le blocau ? Pentru ca probabil si-au dat seama ca nu vor realiza nimic in acest mandat din cauza ca au inceput foarte prost fara sa isi identifice prioritatile . La Calafat exista o zbatere demna de scopuri mai bune de a se realiza un nou stadion si a unei sali de sport . Probabil ultimele prioritati ale orasului .

Mai este putin pana in mai , cand ne vom afla la 2 ani distanta de viitoarele alegeri locale iar la nivelul la care sunt actualele proiecte este cu siguranta imposibil sa fie finalizat vreunul . Ca sa realizezi ceva , trebuie ca cel tarziu pe la jumatatea mandatului sa fie incepute . Este greu sa ajungem in punctul ala cand nici un proiect nou n-a ajuns nici macar la nivelul de aprobare . Dupa aceea urmeaza noi proiecte tehnice , semnarea cererii de finantare , licitatie , contestatii , nelipsitele modificari ale proiectului , etc . Asa ca te trezesti , daca ai noroc , ca proiectele tale sa demareze in ultimele luni ale mandatului , adica exact in mamentul in care sunt extrem de distructive din punct de vedere electoral pentru ca lucrarile de demolare / constructie provoaca un disconfort mare locuitorilor .

Si ce faci atunci ? Pai faci obrazul gros si te lauzi cu proiectele PSD pe care le blocai cand erai in opozitie . In curand o sa vedeti filmari ale sedintelor in care actualul primar si PNL blocau proiectul bulevardului .

Vedem ca sunt foarte afectati ca sunt criticati insa este greu sa priveti cu detasare cand vezi un munte de ipocrizie ascuns penibil in spatele unei campanii de imagine croita penibil .