In comuna Motatei,continua implementarea proiectelor de dezvoltare. Razvan Margelu: Asfaltam 7 km de strazi

In comuna Motatei,continua implementarea proiectelor de dezvoltare. Razvan Margelu: Asfaltam 7 km de strazi

Edilii localităţilor doljene şi-au făcut planuri pentru acest an, fiecare propunându-şi ducerea la bun sfârşit a proiectelor deja demarate sau stabilirea unor noi obiective.

La nivelul comunei Moțăței, acţiunile de dezvoltare a satelor componente sunt în derulare, primarul Răzvan Mărgelu menționând că prioritar pentru acest an este un proiect privind asfaltarea pe o distanță de 7 kilometri.

„Avem un proiect privind asfaltare străzi, pe o distanță de 7 kilometri. Proiectul este prin Programul de Investiții Anghel Saligny, lucrarea fiind în valoare de 14.061.055 de lei”, a precizat Edilul comunei Moțăței.

Alte două proiecte vor fi realizate cu fonduri CNI, fiind vorba despre modernizarea sediului primăriei, investiție în valoare de 6.091.798 de lei, și reabilitarea, extinderea și dotarea dispensarului din comună.

În privința unităților de învățământ, în perioada imediat următoare va deveni funcțional cabinetul medical al Școlii Nr. 1 Moțăței, un lucru bun, spune edilul, pentru elevi.

Totodată, acesta a mai menționat că, prin PNRR, școala va fi reabilitată termic.

„Este un proiect prin PNRR ce prevede reabilitarea termică a școlii. Tot în acest domeniu, am făcut angajări și școala va avea cabinet medical propriu. Pentru tinerii din comună, dar nu numai, am amenajat un teren sintetic de sport. Am implementat și proiectul privind tabletele și tablele inteligente pentru elevii noștri”, a mai spus Răzvan Mărgelu.

Comuna face parte din GAL-ul Calafat, fapt ce permite întocmirea anumitor proiecte. Astfel, autoritățile din Moțăței au depus un proiect privind achiziția de utilaje.

De asemenea, s-a amenajat și un parc în comună, pentru petrecerea timpului liber, a devenit funcțională canalizarea în Moțăței Sat și au fost realizate 600 de cămine de apă.În privința proiectelor aflate la început de drum, primarul a precizat că lucrează la obiectivul ce are în vedere apa și canalizarea în Moțăței Gară și Dobridor. preluare gazetadedolj.ro