SOC ! Primarul Calafatului doreste sa renunte la un proiect pe fonduri europene de peste 3 milioane de euro aprobat in mandatul trecut . Proiectul este destinat Spitalului Municipal Calafat

SOC ! Primarul Calafatului doreste sa renunte la un proiect pe fonduri europene de peste 3 milioane de euro aprobat in mandatul trecut  . Proiectul este destinat Spitalului Municipal Calafat

Nici mai mult nici mai putin primarul Dorel Mituletu doreste sa renunte la un proiect de peste 3 milioane de euro din fonduri europene privind modernizarea spitalului municipal din Calafat .

In acest sens au fost convocate doua sedinte in care s-a incercat convingerea consilierilor locali sa voteze intreruperea proiectului . Proiectul a fost realizat si aprobat in mandatul trecut iar motivul respingerii de acum ar fi cheltuielile neeligibile care ar reprezenta mai putin de un sfert din valoarea proiectului . Proiectul prevede printre altele si achizitionarea unui computer tomograf dar are si multe alte aspecte extrem de importante pentru intreaga comunitate calafeteana .

In acelasi timp se acrediteaza ideea ca in paralel cu renuntarea la proiect sa se acceseze un imprumut de o valoare aproximativ egala cu a cheltuielilor neeligibile . De ce am lua bani cu dobanda cand putem realiza cu aceeasi suma  din fonduri europene mult mai mult chiar nu putem intelege . 

Am putut trece cu vederea faptul ca a fost mutata o barca din sensul giratoriu de la intrarea in oras doar pentru ca era amplasata de fostul primar , dar sa renunti la un proiect de peste 3 milioane de euro din acelasi motiv este inimaginabil . Stim ca este greu sa furi bani dintr-un proiect pe fonduri europene si este mai simplu sa faci un parandarat printr-o achizitie realizat cu bani dintr-un credit pe care locuitorii oprasului il vor plati multi ani de acum inainte . Cu dobanzile si comisioanele bancare aferente .

Deocamdata consilierii PSD au anuntat ca nu vor renunta la continuarea acestui proiect si acelasi punct de vedere pare sa il aiba si consilierii PMP dar si o parte dintre cei ai PNL . Ramane de vazut care vor fi consilierii care la indemnul primarului vor vota pentru intreruperea acestui proiect .