Cultură de cannabis la Galicea Mare

Cultură de cannabis la Galicea Mare

Doi tineri în vârstă de 29 și respectiv 36 de ani, din comuna Galicea Mare, județul Dolj, au fost arestați preventiv, după ce, în urma unor percheziții, polițiștii și procurorii DIICOT au descoperit că aceștia dețineau, într-o curte, o plantație de cannabis. 

Au fost efectuate 3 percheziții domiciliare, la unul dintre imobile fiind descoperită o plantaţie outdoor de cannabis.

”În cauză s-a reținut faptul că, în perioada martie – iulie 2022, una dintre persoane ar fi înfiinţat și întreținut o cultură de cannabis, în curtea unui imobil din județul Dolj, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia, parte din recoltă fiind comercializată de către cea de-a doua persoană consumatorilor din județul Dolj. Cu privire la cea de-a doua persoană s-a reținut că, în aceeași perioadă, alături de cannabis ar fi comercializat și MDMA”, se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, în urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 20 de plante de cannabis, comprimate de ecstasy, dispozitive de mărunţit tip grinder, un cântar şi 7.089 de lei, două persoane fiind conduse la audieri.

Cei doi bărbați, ambii din comuna Galicea Mare, au fost reținuți și prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, fiind introduşi în Centrul de Reţinere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Activitățile au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

preluare jurnalulolteniei.ro