„Ciuca al nostru”, întrebat dacă a fost chemat la oaste: „Aceste exerciții este cât se poate de sensibil!”

„Ciuca al nostru”, întrebat dacă a fost chemat la oaste: „Aceste exerciții este cât se poate de sensibil!”

Rezerviștii din Dolj au fost chemați la arme. Premierul, fost conducător al Scorpionilor Roșii, a fost sărit din schemă.

Rezerviștii din Dolj au fost chemați în unități pentru un exercițiu de mobilizare. În perioada 17-21 octombrie, în Dolj, se desfăşoară un exerciţiu pentru a verifica stadiul pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare – MOBEX DJ-VL-22.

Premierul României spune că nu a fost chemat să participe la aceste exerciții și a explicat și de ce: „Aceste exerciții, în actualul context, este cât se poate de sensibil și, de fiecare dată, atunci când s-au desfășurat astfel de exerciții, au existat astfel de temeri pentru motivul pentru care se desfășoară aceste activități. În acest moment, sunt exerciții care erau în planul de pregătire, de verificare a modului în care se poate desfășura un proces de chemare a rezerviștilor. Nefiind în județele respective nu am fost chemat”, a declarat Nicolae Ciucă.

Pe timpul exerciţiului, o parte din rezerviştii cu domiciliul în județ, cuprinşi în planurile de mobilizare, au fost chemați la unitățile militare, în vederea desfăşurării unor activităţi specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Nicolae Ciucă, despre vizita la Craiova!

Premierul României, Nicolae Ciucă, a fost în vizită la Craiova, joi. Acesta a ajuns la trei investiții importante pentru industria locală: fabrica de utilaj greu Popeci, cea de locomotive Softronic și producătorul de tâmplărie termoizolantă QFort.

Am vizitat azi, la Craiova, trei investiții importante pentru industria locală: fabrica de utilaj greu Popeci, cea de locomotive Softronic și producătorul de tâmplărie termoizolantă QFort. Am văzut rezultatele spectaculoase obținute prin înalta calificare a angajaților, inovația continuă, producția de calitate și exportul spre piețe foarte pretențioase în materie de calitate a mărfii. Așa arată, în orice țară dezvoltată, succesul obținut în ramura industrială a economiei.Succesul de la Craiova poate fi replicat și în alte zone ale țării, care au nevoie de afaceri profitabile care să genereze locuri de muncă stabile. Guvernul oferă investitorilor tot sprijinul necesar. O dovadă în acest sens este flexibilizarea legislației prin recenta introducere a licenței industriale unice, care poate fi obținută online și însumează toate documentele necesare construirii sau modernizării unei fabrici. România are un climat economic propice investițiilor industriale, oferind un cadru fiscal echilibrat și predictibil, precum și o forță de muncă la nivelul de calificare al Europei de Vest”, a spus Nicolae Ciucă despre vizita la Craiova.

preluare 3minute.net