O badantă româncă din Italia are de plătit peste 200.000 de lei impozite la ANAF

O badantă româncă din Italia are de plătit peste 200.000 de lei impozite la ANAF

Femeia, din Gorj, cu inițialele B. L., care a lucrat ca îngrijitoare de bătrâni în Italia, a fost supusă unui control fiscal riguros, în urma căruia a fost obligată să plătească impozite în valoare de 125.156 lei pentru anul 2018 și 96.680 lei pentru anul 2019.

Valoarea totală a banilor pe care îi are de plătit la statul român depășește suma de 200.000 de lei (aproximativ 40.000 de euro).

Aceste sume reprezintă impozite pentru venituri considerate neidentificate de către autorități. Se presupune că banii au fost aduși în țară în numerar și ulterior depuși la bancă.

Impozitele respective nu sunt pe banii proveniți din salariu de badantă, ci pe alte surse de venit pe care autoritățile române nu le-au putut identifica 

În timpul controlului inspectorilor de la ANAF, femeia a prezentat două contracte de împrumut cu fiul său și a declarat trei vânzări de bunuri în Italia.

Organele fiscale au concluzionat că aceste tranzacții nu au fost efectuate prin intermediul băncilor (transfer bancar), presupunând că au fost realizate în numerar și apoi, femeia, a depus banii în banca din România.

Astfel, s-a aplicat reglementarea europeană din 2005 care limitează la 10.000 de euro suma în numerar ce poate fi adusă pe teritoriul unui stat membru UE fără a fi declarată.