Cetățeni sirieni ascunşi pe șasiul unui autocamion, depistați în PTF Calafat

Cetățeni sirieni ascunşi pe șasiul unui autocamion, depistați în PTF Calafat

Poliţiştii de frontieră doljeni au depistat, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, doi cetățeni sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși pe șasiul unui autocamion, cu intenția de  ajunge în Germania. Aceștia au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor.

În dimineața zilei de 23.11.2022, în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean turc, care conducea un autocamion înmatriculat în Turcia. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta piese auto, pe ruta Turcia - Polonia.

În urma controlului fizic efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noștri au observat, pe șasiul semiremorcii, două persoane de sex masculin.

Ulterior, a fost efectuat controlul corporal al celor două persoane și al autocamionului, dar nu au fost descoperite documente din care să reiasă identitatea acestora.

În cadrul cercetărilor, aceştia au declarat că sunt cetățeni sirieni în vârstă de 16, respectiv 21 de ani. Cele două persoane au declarat că s-au urcat pe șasiul semiremorcii într-o parcare din proximitatea orașului Sofia, din Bulgaria, fără cunoștința șoferului, cu intenția de a ajunge în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, persoanele în cauză, șoferul și autocamionul au fost preluați de către reprezentații Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.