Data de la care dispar copiile după acte şi dosarul cu şină. Anunţul făcut de ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja

Data de la care dispar copiile după acte şi dosarul cu şină. Anunţul făcut de ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja
Nu mai este mult timp până când românii nu vor mai fi nevoiţi să facă copii la acte sau să meargă cu dosare cu şină, ca să -şi rezolve problemele pe care le au la diferite instituţii publice.
Anunţul a fost făcut chiar de ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, care a precizat că, nicio entitate ce prestează un serviciu public nu mai are voie, din 1 iulie, să ceară copii după acte emise de statul român sau dosar cu șină.
"Sunt două legi. Legea Tuţă de acum un an şi legea nouă pe 2023, legea mea, împreună cu George Tuţă şi alţi câţiva colegi prin care noi am interzis copiile după acte oficiale.
Prima lege le-a interzis doar la nivel central şi, în mod normal, acum agenţii, ministere de nivel naţional, central nu au voie să ceară copii după acte.
Legea iniţiată de mine le-a extins la toate nivelurile: nivelul local, nivelul companiilor de utilităţi, universităţi.
Orice entitate care prestează un serviciu public, din 1 iulie, că acesta este termenul de implementare, nu are voie să ceară copii după acte emise de statul român, nu are voie să ne trimită la xerox-uri din incintă şi, de asemenea, nu are voie să solicite dosar cu şină sau produse de papetărie", a explicat ministrul Sebastian Burduja.