DNA cercetează caracatița din Primăria Capitalei

DNA cercetează caracatița din Primăria Capitalei

Se darama castelul format din carti de joc! Anticoruptii vivaci ai tarii se pare ca s-au dedulcit la borcanul cu miere! Tot ce era de condamnat inainte sa vine ei la putere este perfect onorabil pentru gasca decidenta de azi! Ipocrizie la nivel maxim!

Procurorii sunt la Primăria Capitalei, acolo unde aceștia suspectează că ar fi avut loc fapte de corupție. Potrivit surselor, sunt vizați mai mulți consilieri personali ai lui Nicușor Dan și numirile acestora în funcție.
Este vorba despre personaje precum Edmond Niculușcă, cel care a fost detașat director adjunct la Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCR) pentru a se evita un concurs pentru ocuparea funcției sau Andrei Rizea, detașat la aceeași instituție, cunoscut ca fiind cel care a întocmit bugetul Capitalei.
În aceeași schemă sunt și două foste colege ale lui Nicușor Dan de la Salvați Bucureștiul care au ajuns consilierele lui la Primărie: Oana Poenaru și Ștefania Simion, aceasta din urmă fiind detașată ulterior ca șefă la Administrația Parcul Văcărești.
Potrivit surselor judiciare, procurorii vor, de fapt, să afle cum au fost angajați toți acești consilieri personali ai primarului Nicușor Dan, dar și cum au fost concediați unii oameni din cabinetul său. Astfel, au cerut de la primărie dispozițile de numire, fișa de post pentru fiecare dintre cosilieri.
Pe de altă parte, pentru că mulți dintre consilierii lui Nicușor Dan au ajuns ulterior să conducă instituțiile din subordinea sa prin delegare și nu prin concurs, anchetatorii au cerut și documentele referitoare la aceste numiri.
Pe listă este și Nicoleta Dinu care a fost în trecut deputat USR de Constanța și a ajuns să-l sfătuiască acum pe Primarul General în legătură cu insolvența și cu guvernanța corporativă.