Calafat - orasul care adoarme la ora 17

Calafat - orasul care adoarme la ora 17

Moartea clinica in care va intra municipiul Calafat  , se pare ca este precedata de un somn adanc . Un somn fara visuri , fara speranta care incepe de la ora 17 . De ce se culca orasul de la ora 17 ?

Pentru ca aceea este ora cand intreaga economie locala se inchide . Nu mai gasesti magazine deschise , restaurantele si barurile sunt goale . Noroc ca mai exista Lidl , Profi sau La Doi Pasi  ca altfel am muri de foame pana dimineata . Singura grija e sa mai angajam un nepot sau sa mai taxam cu 15.000 de euro vreun om disperat pe un loc de munca la stat . Iar orasul moare .

Lidl , Profi , Pepco sunt exemplul unui comert civilizat dar in acelasi timp inseamna si moartea micilor comercianti locali . In acelasi timp comertul online continua sa taie felii tot mai mari din veniturile oamenilor . Despre activitati de productie nici nu mai poate fi vorba pentru ca nu pare sa mai existe nici un interes catre mediul privat . Nu constientizeaza nimeni ca in urmatorii ani vor dispare cateva sute de locuri de munca din zona bugetarilor . Nu din cauza vointei politice ci din cauza de Schengen , PNRR , scaderea deficitului bugetar la nivel national si deficit demografic .

Nici macar un club de noapte decent nu suntem in stare sa realizam pentru ca traim intr-un oras in care a disparut orice dorinta de a realiza o initiativa privata , toata lumea sperand ca va fi in partidul potrivit , va fi nepotul unui viitor sau actual politician sau va avea cui sa dea 15.000 de euro pentru o slujba buna  la stat . 

Ne laudam cu faptul ca in urma cu 10 ani , alt primar a concesionat suprafete de teren la Bascov unde s-au dezvoltat cateva mici afaceri in domeniul turismului .

Singura grija e sa acuzam pe conturi false adversarii si presa uitand cum ne-au facut de ras chiar consilierii personali intr-un cadru oficial sub juramant , uitam cum am facut cursuri pe banii calafetenilor , cum inca se tarasc niste dosare sub povara fierului vechi sau acoperite de anevelopari de cladiri publice . Am evitat sa scriem genul asta de informatii dar vedem ca administratia pare interesata de ele asa ca probabil ne vom reconsidera politica editoriala .