Trei cetățeni sirieni depistați în boscheții din apropierea P.T.F. Calafat

Trei cetățeni sirieni depistați în boscheții din apropierea P.T.F. Calafat

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat trei cetățeni străini, de origine siriană, ascunși în zona de vegetație din proximitatea punctului de trecere a frontierei. Persoanele în cauză au fost preluate de către polițiștii de frontieră bulgari în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.

În data de 20.10.2021, în jurul orei 23.40, polițiștii de frontieră planificați să execute supravegherea perimetrului P.T.F. Calafat au observat, pe sensul de intrare în țară, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, mai multe persoane care escaladaseră gardul perimetral al punctului de trecere a frontierei.

Imediat, colegii noștri au declanșat o acțiune specifică pentru cercetarea zonei adiacente a P.T.F. Calafat.

Astfel, la aproximativ 150 de metri față de gardul perimetral, în zona de vegetație, au fost depistați trei bărbați.

Persoanele în cauză au declarat polițiștilor că sunt cetățeni sirieni și că în timp ce se aflau în localitatea Sofia din Bulgaria, s-au ascuns sub șasiul unui autocamion, călătorind în acest mod până în apropierea tonetelor de control. Ulterior au coborât și s-au deplasat pe jos, escaladând gardul P.T.F. Calafat.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor trei sirieni, iar conform protocolului româno-bulgar, aceștia au fost preluați de către reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.