Bulgaria cere test PCR negativ românilor, chiar dacă aceștia sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele şase luni

Bulgaria cere test PCR negativ românilor, chiar dacă aceștia sunt vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele şase luni
Bulgaria a decis să aplice reguli mai aspre pentru românii care vor să meargă în ţara lor, având în vedere că România a intrat în zona roşie.
Mai exact, Bulgaria cere românilor un test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore, chiar dacă sunt vaccinați sau au trecut prin boală, informează Ministerul de Externe.
De la această regulă fac excepţie copiii cu vârsta de până în 12 ani, conducătorii de autocare care efectuează transport internațional de persoane, șoferii de camion, piloții de avion și studenții străini care învață în Bulgaria.
În caz contrar, românii care nu au certificat verde care atestă vaccinarea sau vindecarea de COVID pot prezenta doar testul PCR, însă vor fi nevoiți să stea în carantină 10 zile.
"În cazul minorilor cu vârste între 12 și 18 ani, intrarea în Bulgaria este permisă pe baza prezentării unui certificat digital UE privind testarea pentru COVID sau a unui document similar, cu aceleași date ca și certificatul digital UE privind testarea, care atestă un rezultat negativ al unui test PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de sosirea în Bulgaria", se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe din România.
Noile reguli nu se aplică celor care fac dovada faptului că doar tranzitează țara, ci doar celor care au ca destinație finală Bulgaria.