Cum va fi vremea de Craciun si revelion

Cum va fi vremea de Craciun si revelion

Vremea de Crăciun este o surpriză pentru români. Deși zilele de dinaintea sărbătorii vor fi geroase, temperaturile vor avea o creștere subită în anumite zone ale țării.

Vreme Crăciun 2021

Meteorologii au estimat că sunt șanse foarte mici să ningă în ziua de Crăciun. În zonele montane, temperaturile vor suferi o ușoară scădere, un motiv de bucurie pentru iubitorii de zăpadă.

Prognoză meteo. Săptămâna 20 – 27 decembrie

În zonele intracarpatice și în sud-estul extrem, valorile termice vor fi mult mai scăzute decât normalul perioadei. În restul teritoriului, vor fi apropiate de temperaturile normale ale acestui interval.

În zonele montane, abaterea termică negativă va fi mult mai accentuată. Cantitatea de precipitații va fi deficitară, pe întreg teritoriul.

Prognoză meteo. Săptămâna 27 decembrie – 3 ianuarie

Valorile termice vor fi mai scăzute decât normalul perioadei, pe întreg teritoriul României, cu precădere în regiunile montane. În regiunile vestice și nordvestice, cantitatea de precipitații se anunță a fi deficitară.

În restul regiunilor, regimul pluviometric înregistrat va fi normal pentru acest interval.

Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza a venit acum de la ANM

Prognoză meteo. Săptămâna 3 – 10 ianuarie

Regimul pluviometric se anunță a fi deficitar în toată țara. Valorile termice vor fi mult mai scăzute decât mediile climatologice specifice acestui interval.

Unde va ninge în decembrie 2021

În Oltenia, vestul Munteniei, Meridionali și munții Banatului, cantitatea de precipitații ar putea ajunge la 60 – 70 l/mp. La nivelul teritoriului, cantitatea de precipitații va putea ajunge la o medie de 40 – 50 de l.

În vestul extrem al Banatului și Maramureșului, se va aștepta o cantitate excedentară de precipitații, de 20 – 25 de l/mp.

Estimările specialiștilor susțin că există 60% șanse să ningă de Crăciun, în anumite zone ale țării, datorită unui blocaj anticiclonic din perioada 13 – 20 decembrie, cu o posibilă ciclogeneză care să permită avansul spre țara noastră a unor depresiuni mediteraneene care să cupleze foarte bine cu anticiclonul est european.

Zonele unde zăpada își poate face apariția în perioada Crăciunului sunt Transilvania, Maramureș, nordul și centrul Moldovei.