20 de cetățeni sirieni depistati de polițiștii de frontieră la Golenți

20 de cetățeni sirieni depistati de polițiștii de frontieră la Golenți

Poliţiştii de frontieră doljeni din cadrul Biroului de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere al S.T.P.F. Dolj au depistat un microbuz în care se aflau 20 cetățeni sirieni.

În data de 11.04.2023, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul B.P.C.M.I.I.T. al S.T.P.F. Dolj au organizat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale, ocazie cu care pe raza localității Hunia, județul Dolj, au efectuat semnale pentru oprirea unui microbuz.

Conducătorul auto nu a oprit la semnalele polițiștilor, întorcând autovehiculul în direcția opusă sensului de deplasare, sen în care colegii noștri au pornit la urmărirea acestuia.

Ulterior, șoferul a oprit autovehiculul pe partea carosabilă, în zona localității Golenți, iar polițiștii au procedat la verificarea mijlocului de transport.

Astfel,în compartimentul marfă au fost descoperite ascunse 20 persoane. Acestea nu posedau documente de identitate și au declarat că sunt cetățeni sirieni. Persoanele în cauză  au fost conduse la sediul S.T.P.F. Dolj, iar cadrul cercetărilor polițiștii de frontieră au stabilit că au trecut ilegal frontiera din Bulgaria.

Conform protocolului româno – bulgar cetățenii sirieni au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. Totodată, in cauză se derulează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, respectiv trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar microbuzul în care  se aflau migranții a fost indisponibilizat la sediul unității.