Despre calafateni, pentru calafateni . O noua rubrica . Astazi - Andrei Ignat

Despre calafateni, pentru calafateni .  O noua rubrica . Astazi - Andrei Ignat

Deschidem aceasta rubrica care se doreste o analiza dar si o prezentare a numerosi calafeteni care si-au creat un drum in viata departe de orasul nostru . In tara sau peste hotare sunt numerosi calafeteni care ne-au facut mandri si vom incerca sa vorbim despre toti . Daca aveti idei despre oameni din Calafat care trebuie mentionati va rugam sa ne anuntati .  Sa incepem cu primul :

Scriam acum ceva vreme despre unul dintre calafetenii noștrii pe numele lui Andrei Ignat.

Provenit dintr-o familie de intelectuali respectați în Calafat, bunicii profesori, tatăl său inginer silvic și el cu reușite remarcabile în domeniu și mama lui profesoară de matematica, Andrei Ignat are o cariera impresionantă atât la nivel administrativ cât și în domeniul privat.

Ce se poate spune despre el în plan profesional?

Este absolvent al liceului teoretic “Independenta” din Calafat. A absolvit Institutul Bancar Român. A urmat un master în limba engleză într-un program de colaborare al Institutului de Studii Economice din Craiova și Școala de Înalte Studii Economice din Bruxelles. A absolvit cursurile tuturor instituțiilor din domeniul siguranței și securității naționale – Academia Națională de Informații, Colegiul Național de Apărare și Colegiul Național de Afaceri Interne.

Până în 2012 a lucrat în mediul privat și în cadrul sistemului bancar susținând societățile cu capital românesc și în special pe cele din județul nostru.

După 2012 a lucrat în administrația publică centrală la cel mai înalt nivel. A fost consilerul ministrului de finanțe publice, a fost directorul Corpului de control al ministrului Transporturilor, Secretar de stat și Șef al departamentului pentru Armamente(cel mai complex domeniu din armată – implică buget, achiziții publice și diplomație militară).

A fost decorat de diversele structuri ale Ministerul Apărării Naționale pentru susținerea și promovarea proiectelor din cadrul categoriilor de forță și nu numai – Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene, a Forțelor Terestre, a Comandamentului comunicațiilor și informaticii, a Direcției Medicinei Militare.

În 2019 pentru merite deosebite a primit cu onoare și modestie cea mai înaltă distincție a armatei române – Emblema de Onoare a Armatei Române.

În acest moment își desfășoară activitatea în cadrul departamentului de achiziții din cadrul CNAIR și este cooptat ca specialist în diverse grupuri de lucru la nivel guvernamental.

Ce se poate spune de el la nivel personal?

Este o persoana ambițioasă, cu un simț al dedicării și corectitudinii bine definit și aplicat.

Spune despre el că apreciază și promovează calități precum onestitatea, bunătatea și decența.

Îi vom urmări în continuare cu interes parcursul. Așteptăm ca implicarea lui să fie mai activă în comunitatea din care provine și ne dorim ca tot mai mulți calafeteni să fie inspirați de astfel de oameni.