Șeful Armatei Române: Pregătiți-vă de război!

Șeful Armatei Române: Pregătiți-vă de război!
Populația civilă din România trebuie să se pregătească de război, avertizează șeful Armatei. Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul Gheorghiță Vlad spune că anul acesta ar trebui să fie adoptată în Parlament legea care prevede stagiul militar voluntar.
”Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți.
Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare.
Printre altele, ne dorim să introducem un serviciu militar în termen, voluntar. Adică vizăm segmentul de vârstă între 18 și 35 de ani, indiferent de sex, naționalitate, credințe religioase, tineri care doresc să îmbrace haina militară. Să plătim acest serviciu și să îi pregătim după principiile de bază de ducere a războiului", a declarat Gheorghiță Vlad.